IZNIMNI PROIZVOD

Znanstveni skup posvećen ‘Varaždinskom bučinom ulju’ 20. veljače u Županijskoj palači

Koje su sve zdravstvene blagodati Varaždinskog bučinog ulja, prirodnog antioksidansa, a koji su izazovi i mogućnosti kad je u pitanju vrhunska kvaliteta bučinoga ulja, pitanja su na koja će odgovore dati ugledni hrvatski znanstvenici.

U četvrtak, 20. veljače, s početkom u 10 sati u dvorani
Županijske palače održat će znanstveni skup posvećen
‘Varaždinskom bučinom ulju’

Znanstveni skup organiziraju Varaždinska županija i udruga
Varaždinsko bučino ulje s ciljem istraživanja i vrednovanja
bučinog ulja kao iznimnog proizvoda u zdravstvenom i
gastronomskom smislu.

Koje su sve zdravstvene blagodati Varaždinskog bučinog ulja,
prirodnog antioksidansa, a koji su izazovi i mogućnosti kad je u
pitanju vrhunska kvaliteta bučinoga ulja, pitanja su na koja će
odgovore dati ugledni hrvatski znanstvenici, a na znanstvenom
skupu će prisustvovati župan Radimir Čačić sa
suradnicima.

O zdravstvenim blagodatima bučinoga ulja govorit će prof. dr. sc.
Ivančica Delaš s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a o bučinom
ulju kao prirodnom antioksidansu dr. sc. Srećko
Valić
s Instituta Ruđer Bošković. O vrhunskoj kvaliteti
bučinog ulja te izazovima i mogućnostima, predavanje će održati
izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino s
Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

O povijesti proizvodnje varaždinskog bučinog ulja govorit će mr.
sc. Roman Ozimec iz Društva za istraživanje i
očuvanje prirodne raznolikosti Hrvatske ADIPA, a znanstveni skup
će zaključiti Davor Hostić, dipl. ing. preh.
tehnologije iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u
Varaždinu, koji će održati predavanje o nutricionizmu i tradiciji
spremanja autohtonih jela varaždinskoga kraja.

Ulaz na znanstveni skup je besplatan.

Program znanstvenog skupa ‘Varaždinsko bučino
ulje’

Četvrtak, 20. veljače 2020.

10:00 – Pozdravna riječ domaćina

10:15 – 10:35 – Zdravstvene blagodati bučinoga ulja – prof.
dr.sc. Ivančica Delaš, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

10:40 – 11:00 – Bučino ulje – prirodni antioksidans – dr. sc.
Srećko Valić, Institut Ruđer Bošković

11:05 – 11:25 – Vrhunska kvaliteta bučinog ulja – izazovi i
mogućnosti – izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino,
Prehrambeno-biotehnološki fakultet,

Sveučilište u Zagrebu

11:30 – 11:50 – Povijest proizvodnje varaždinskog bučinog ulja –
mr. sc. Roman Ozimec, ADIPA – Društvo za istraživanje i
očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske

11:55 – 12:15 – Nutricionizam i tradicija spremanja autohtonih
jela varaždinskoga kraja – dipl. ing. preh. teh. Davor Hostić,
Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u Varaždinu

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije