radionicu vodio ivan Palijan

FOTO Vegetarijanska kuhinja u Hotelu Park: ‘Radi se o balansiranoj prehrani’

U svojoj gastronomskoj ponudi ovog su tjedna proveli trodnevnu radionicu vegetarijanske kuhinje pod vodstvom učitelja ayurvedskog kuhanja Ivana Palijana iz SATTVA Centra zdravlja i sreće

Prije nekoliko dana iz čakovečkog Hotela Park najavili su da će
od 10. veljače svoju ponudu obogatiti dnevnim vegetarijanskim
menijima pripremljenim po principima zdrave prehrane ayurvedske
kuhinje. Kako bi se što bolje pripremili za taj novitet u svojoj
gastronomskoj ponudi ovog su tjedna proveli trodnevnu radionicu
vegetarijanske kuhinje pod vodstvom učitelja ayurvedskog kuhanja
Ivana Palijana iz SATTVA Centra zdravlja i
sreće. On je ukratko opisao tijek radionice.
 

>> FOTO Ivan Palijan: Radi se o balansiranoj prehrani s optimalnim unosom najkvalitetnijih nutrijenata

– Ovih smo dana radili na osnovama cjelovitog
vegetarijanskog obroka. Radi se o balansiranim obrocima baziranim
na biljnoj prehrani koristeći saznanja ayurvede i kombinirajući
ih s nekim postulatima zapadnog nutricionizma. Vjerujem da će
takva kombinacija biti prihvatljiva gostima hotela, rekao je
Palijan koji je i sam otkrio ovakvu prehranu pred desetak
godina.

-Ja sam postao vegetarijanac prije 12 godina. Promijenio sam stil
života, počeo se baviti meditacijom i yogom, pa je bilo prirodno
da promijenim i način prehrane. Tada sam uvidio da ne postoji
mnogo mjesta na kojima bih mogao pojesti kvalitetan
vegetarijanski obrok. Tako sam počeo istraživati, slagati svoju
prehranu i kako sam sve više učio o tome rastao je broj ljudi
koji su me ispitivali i željeli znati više o takvoj prehrani.
Zato sam nastavio edukaciju, postao učiteljem ovakve vrste
kuhanja i počeo držati radionice, opisuje Palijan kojeg smo
zamolili da ukratko navede prednosti takve prehrane.

– Ovakav obrok može ponuditi optimalan i najkvalitetniji unos
nutrijenata. Kao što sam rekao radi se o vrlo balansiranoj
prehrani, pa će se na jednom tanjuru naći po četvrtina proteina,
ugljikohidrata te kuhanog i sirovog povrća. To su temelji na
kojima gradimo ovakav tip prehrane, zaključio je.

Direktor Hotela Park Davor Lovrenčić naveo je
razloge zbog kojih su se odlučili uvesti vegetarijansku
kuhinju.

– Zbog trendova u prehrani, osluškujući ono što žele naši gosti,
a i osobno me zanimalo isprobati tako nešto. Osim toga restorana
je sve manje, pa smo željeli ponuditi nešto novo. Sve je više
gostiju, posebno mlađe generacije, koji se žele hraniti zdravo, a
nemaju vremena kod kuće napraviti sami nešto ovakvo. Siguran sam
da će oni pozitivno reagirati na ovaj novitet u našoj ponudi, što
nam pruža priliku da proširimo našu klijentelu i tržište. Imat
ćemo dnevni vegetarijanski meni, a bude li potražnja veća znat
ćemo se tome prilagoditi, rekao je Lovrenčić.

Tajne vegetarijanske kuhinje na ovoj je radionici otkrivao i
jedan od kuhara u Hotelu Park Zoran
Nenadović.

– Do sada smo poznavali osnove vegetarijanske kuhinje, a na ovoj
radionice dublje istražujemo taj dio gastronomije. Neki su od nas
već i ranije bili bolje upućeni u ovu tematiku, a nekima je to
prvi susret s takvom kuhinjom. Siguran sam da će ovi
specijaliteti, kao novi dio naše ponude, privući i nove goste. U
našem okruženju bit ćemo među rijetkima s ovim tipom prehrane i
uvjeren sam da će to privući širi krug ljudi, rekao je mladi
kuhar.

Doznajemo da će prvih mjesec dana vegetarijanske obroke nuditi po
promotivnoj cijeni od 40 kuna i servirati ih svakodnevno od 10 do
13 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije