ČESTITAMO

PONOS GRADA Tenisačica Tamara Balent najbolja sportašica Preloga za 2019. godinu

Slijedom tradicije, Grad Prelog bira najbolje sportaše za godinu na izmaku. U konkurenciji sportašica titulu najbolje je osvojila 12-godišnja Tamara Balent

Uspjehom svoje članice diče se u njezinom domicilnom, Tenis klubu Prelog. Na svojim FB stranicama oni su o Tamari napisali:

“Tamara Balent trenira tenis od šeste godine u Teniskom klubu Prelog pod vodstvom trenera Damira Krčara. S navršenih sedam godina počinje se natjecati na turnirima Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za djecu do 8 godina starosti. Iako mlađa od suigrača, počinje nizati dobre rezultate. S navršenih devet godina Tamara počinje sudjelovanje na turnirima kategorije do 10 godina starosti te počinje osvajati iste. Kao najmlađa predstavnica tenisačica Sjeverozapadne regije, 2016. sudjeluje na državnom prvenstvu za tenisačice i tenisače do 10 godina. Sljedeće godine ponovno je izborila pravo na nastup na državnom prvenstvu u istoj kategoriji. S nepunih 10 godina, Tamara počinje sudjelovati i na međunarodnim teniskim turnirima (“Kup teniskih nada” – Srbija i “Smrikva Bowl” – Pula).

Prelaskom u kategoriju do 12 godina starosti, s navršenih 11 godina (2018.) Tamara se počinje natjecati na turnirima HTS -a za tenisače starosti do 12 i 14 godina gdje ostvaruje vrlo dobre rezultate. Zbog istih je u lipnju 2018. pozvana na prestižni međunarodni turnir “Dubrovnik Dub Bowl” u Dubrovnik gdje je predstavljala Republiku Hrvatsku. Najbolje rezultate ostvarila je u 2019. godini, kada na 26 turnira na kojima je sudjelovala te godine, 8 puta osvaja 1.mjesto, 5 puta 2. mjesto i 4 puta 3.mjesto. Ovim rezultatima postiže i ranking 2. tenisačice Hrvatske.
Dosad je sudjelovala na oko 150 turnira diljem Hrvatske, te 10-ak međunarodnih gdje je redovito postizala odlične rezultate.
Uz odlične rezultate u tenisu, Tamara je i odlična učenica s prosjekom ocjena 5.0.”

Slijede nabrojeni impozantni rezultati postignuti tijekom lanjske godine. Istaknuto je 10 prestižnih.

“U ime cijelog kluba čestitamo Tamari na uspjesima te roditeljima i trenerima na trudu i požrtvovnosti u radu!”, stoji na kraju klupskog priopćenja kojeg potpisuju Sonja Ivoš, predsjednica, i Darko Čavlek, potpredsjednik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije