ODBOJKA

SUPERLIGA Drama u pet setova pripala Centrometalu

Uzbudljivo je počela odbojkaška godina za Centrometal.

Sjajna utakmica za otvorenje odbojkaške 2020. godine u Međimurju. Centrometalu je u goste stigla drugoplasirana Mursa. Kako je domaćin do sada imao stopostotni učinak kod kuće očekivala se potpuno neizvjesna utakmica a podjednakim šansama obje momčadi, a tako je i bilo do samog kraja. Podsjetimo da su u prvom djelu Osječani kod kuće slavili 3:2, peti set 15:13.

Krenulo je izjednačeno, momčadi su se izmjenjivale u malom vodstvu do 18:18. Tada Centrometal odlično odigrava, radi četiri uzastopna poena i dolazi do 22:18. Bez ikakvih problema to su sačuvali za 25:21 i vodstvo od 1:0.

U drugom setu nakon početnih 3:3 Osječani odlaze na 7:3. Domaći se ne predaju i neriješeno je kod 12:12. U nastavku seta Mursa ima stalnu, ali malu prednost. U više navrata domaći su imali priliku to okrenuti, ali nisu. U završnicI su domaći na servise Vinceka s 20:24 došli na 23:24, ali tada je prošao Prlić za 23:25.

U treći set bolje su ušli Međimurci i poveli 7:4. Ali zatim rade grešku za greškom, potpuno im se raspala igra. Osječani to koriste, stalno povećavaju prednost i s 25:17 lagano dolaze do vodstva od 2:1.

Ipak Centrometalovci pokazuju karakter i u četvrti set ulaze maksimalno. Vode 6:1. Dugo su držali tih pet poena prednosti, a pred kraj seta Osječani su potpuno stali i sa vrlo uvjerljivih 25:13 Međimurci osiguravaju peti set.

Kad je on počeo 4:1 neki od domaćih gledatelja počeli su napuštati dvoranu. No oni koji su ostali počeli su još bolje bodriti svoju momčad. Stvarno su domaći cijelu utakmicu imali značajnu podršku s tribine i to je bilo bitno. Ubrzo je neriješeno, na promjeni strana vodi Mursa 8:7. Domaći davali sve od sebe, pokazali potrebu borbenost pa preokrenu utakmicu i to im se isplatilo u par sjajnih poena.

Prvo vodstvo Centrometala je kod 12:11. Kod 13:13 domaći loše love servis Prlića, no Orešković blokom dobija poen. Izjednačili su gosti, opet imali kontru i opet je Orešković blokom osigurao novu meč loptu. Juras odlazi na servis i pogađa samu crtu protivničkog polja za veliko slavlje domaćih. 

No ono ne može dugo trajati jer već u subotu je nova značajna utakmica. U Aton dolazi susjedni Kitro Varaždin. U prvom dijelu sezone Varaždinci su slavili 3:0 i sada domaći priželjkuju revanš. Utakmica počinje u 18 sati a ulaz je besplatan.

SUPERLIGA – 12. KOLO   
OKM CENTROMETAL – MOK MURSA OSIJEK  3:2  (25:21, 23:25, 17:25, 25:13, 16:14)
Dvorana  NGC Aton, gledatelja 100
Suci: Vedriš, Kramar Šandl (oboje Zagreb)
Centrometal: Orešković, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vuk, Marko i Vedran David, Hrvoje i Ivan Novak, Aleksandar i Antonio Stanković, Zelenika, Mišura (trener Siniša Novak)
Mursa: Bešlić, Gubić, Suk, Prlić, Škugor, Šućur, Varga, Nedić, Šmital, Majer, Stanković, Kraljević, Marinović (trener Teppert)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije