KAD se sljube ženska ljepota i med

MEDNA KRALJICA Emili Radiković iz Svetog Križa vrsna je poznavateljica pčelarstva i medarstva

Izložbeni prostor OPG-a Radiković privukao je pozornost na Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Tu je 'domaćica' bila Emili Radiković, desna ruka ponosnog oca Zdenka

Na nedavno održanim Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Termama Sveti Martin, pozornost posjetitelja izmamila je izložba OPG-ova ponajboljih hrvatskih županija. A osobitu pozornost privukao je izložbeni prostor OPG-a Radiković iz Svetog Križa.

Radikovići su izložili svoj med i pripravke od meda, koji su odlične i vrhunske kakvoće, za što su primili i brojna odličja. No, nije sve bilo u medu, nego još više u izlagačici, u lijepoj i pristojnoj te uljudnoj domaćici Emili Radiković, vrsne poznavateljice pčelarstva i medarstva i jednako tako dobre studentice. Njezinu osobnost i ljepotu zapazili su svi, pa i premijer Andrej Plenković, rekavši kako uz ovakvu osobu i prodaja bolje ide.

Nekoliko ljudi iz vrha politike i gospodarstva pak je reklo kako je Matiji Posavcu lako biti župan kad ima najbolje vino i najbolji med u Hrvatskoj. Četvoro uglednih hrvatskih poljoprivrednih novinara i autor ovog članka složili su se kako je Emili prava medna kraljica. Evo, prigoda uduženim međimurskim pčelarima, da je izaberu i službeno za mednu kraljicu.

Ljepota i znanje o pčelama i medu nisu upitni. Ponosni otac Zdenko Radiković, nema ništa protiv da njegova ‘desna ruka’ bude okrunjena kraljicom meda. Kada je i sam Radikovićev med – kraljevski.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije