Karmen i Marina zadovoljne su kako su pripremile jelo, iako dobar dio vremena nisu znale da rade s janjetinom
U novom tjednu showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ kandidati
ulaze u fazu koja se zove ‘točka pucanja’ – u toj fazi više
nema timova i svatko kuha za sebe. Također, u toj fazi više nema
mentora, sad će sva tri člana žirija biti na raspolaganju svim
kandidatima. Prvi zadatak zove se ‘Jel’ kužiš?’ a kandidati će
morati rekonstruirati jelo koje su vidjeli i probali u samo 30
sekundi.
Za pripremu jela kandidati će imati 75 minuta, a djevojke, s
obzirom da su pobijedile u dvoboju muškaraca i žena, imaju pravo
zvati bilo kojeg člana žirija u pomoć.
Kandidati su bili pod stresom jer uglavnom nisu uzeli sve
namirnice potrebne za kuhanje, a riječ je o gulašu s janjetinom.
S druge strane, većina kandidata nije uspjela prepoznati koji su
sastojci u jelu, a veliki problem im je bio i napraviti posebne
pljukance koji su u sredini imali rupu.
Prvi su svoje jelo pred žiri donijeli Marko i Renato, koje je
žiri odmah obavijestio da su dobili negativne bodove jer im radna
jedinica nije bila čista.
“Makaroni na iglu su jako delikatna stvar i teško ju je
napraviti. Jako vam je masno jelo. Ja sam Slavonka i nemam
problem s masti, ali ovo je zaista premasno” komentirala je
Željka njihovo jelo.
“Nije ukusno jer masnoća dominira. Nije uspješno jelo”, bio je
oštar Pažanin. Za svoj gulaš dečki su dobili 12 bodova.
Dina i Franka zadovoljno su donijele jelo pred žiri.
“Jedini problem ovog jela je umak. Morate razmišljati o tome.
Gdje vam je šug?” pitao je Pažanin, koji je u načelu bio jako
zadovoljan dobivenim jelom.
“Što se tiče tijesta, brljale ste ga i mrljale”, komentirao je
Špiček, no unatoč činjenici da nije bilo vina u jelu, djevojke su
dobile dobrih 18 bodova.
Sestre Štefica i Katica nisu bile sretne sa zadatkom, komentirale
su da nikad nisu radile varivo s janjetinom.
“Na oko ste dobili teksturu, ali je u okusu jelo puno drugačije
od onog kakvo je trebalo biti”, rekla je Željka. Špiček nije bio
zadovoljan s tjesteninom, koja je ostala tvrda, a Pažanin je
pohvalio kako su obradile janjetinu. Za svoje jelo dobile su 15
bodova.
Karmen i Marina zadovoljne su kako su pripremile jelo, iako dobar
dio vremena nisu znale da rade s janjetinom.
“Što se tiče šuga, boja i tekstura su fantastični. Ali sve drugo
je problem. Od tjestenine, do začina i mesa” rekao je Pažanin.
Njihov zbroj ocjena bio je 15.
Ana i Katarina dobile su komentar da im nedostaje umaka u jelu,
nisu pogodile ni začine, a ni tjestenina nije imala oblik koji je
bio zadan. Djevojke su za svoje jelo dobile svega devet bodova.
Alen i Dino zadnji su išli pred žiri.
“Što vam se dogodilo s tjesteninom? Nejestiva je”, komentirao je
Pažanin nimalo oduševljen jelom na stolu.
“Fali umaka, fali šušta i sve je jako tvrdo” bila je odrješita
Željka. Njihova kulinarska vještina ocijenjena je s 9 bodova, no
dobili su bod više jer su jedini koristili muškatni oraščić i
cimet.
“Nismo zadovoljni s ocjenama, ali nismo zadovoljni ni s jelom
koje smo pripremili”, komentirao je Alen na kraju.
Hoće li drugi dan ovog tjedna biti uspješniji, gledatelji RTL-a
doznat će u utorak u 21:15!