Deset međimurskih vinarija na Trgu Republike u Čakovcu pod projektom Mlado Međimurje pod velikim šatorom uživaju s posjetiteljima u dvodnevnoj martinjskoj proslavi
Danas, 8. studenog otvorila su se vrata u 17 sati, a navečer
posjetitelje zabavlja Edi Maružin iz
Gustafa sa svojim bendom Banditi.
U subotu se martinjski šator otvara u 10 sati ujutro, a za dobar
štimung bit će zadužen Privatt bend. Oba dana martinjska veselica
traje do 1 sat iza ponoći.
U velikoj fotogaleriji snimili smo odmah na otvorenju kad su
ljudi još pristizali. Pogledajte kako prolazi prvi dan.
U martinjskom šatoru očekuje vas i vrhunska gastronomija. Jela se
pripremaju na tradicionalni i moderni način i to od ruku
vrhunskih kuhara. Marko Palfi,
najpoznatiji chef kuhinje u Međimurju priprema će street
food varijante tradicionalnih martinjskih jela i to Black Dog
(hot dog sa krvavicom, dinstanim zeljem i restanim krumpirom),
burger od bunceka i hrena te štrudlu od patke s mlincima. U
ponudi su i jela tradicionalne međimurske kuhinje koju pripremaju
chefovi čakovečke Pizzerije Špizza Boris
Pintar, Dominik
Knezić i Nino Purić koji pripremaju krvavice,
pečenice, restani krumpir i dinstano zelje.
Projekt Mlado Međimurje nastao je po uzoru na svjetski
poznate vinske regije Austrije i Francuske, gdje se odabrana
mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca
nakon berbe, svoja mlada vina berbe 2019. godine predstavilo je
čak deset vinarija – Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat,
Jakopić, Knechtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i
Tomšić.
Vina koja međimurski vinari donose u Čakovec su mlada, živahna,
lepršava sa naglašenom mineralnosti te nižim postotkom alkohola.
Ova su vina proizvedena od sorti rizvanac, silvanac zeleni,
sauvignon, chardonnay, muškat žuti, pinot bijeli i pinot sivi.
Ove godine najbolje Martinje u Međimurje je u Čakovcu!