U subotu, 9. studenog Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske organizira 'Dane kruha i plodova prirode bez glutena 2019'
U subotu, 9. studenog Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske organizira ‘Dane kruha i plodova prirode bez glutena 2019″ u sklopu projekta ‘Upoznaj i prepoznaj celijakiju’ koji sufinancira Općina Strahoninec. Održat će se od 10 do 16 sati na adresi Dravska 1, Strahoninec.
Prva misao osobe koja mora provoditi bezglutensku prehranu je, kako ću bez kruha? Posebno kad se kruh i fina peciva spominju na sve strane za vrijeme Dana kruha i zahvalnosti.
Da bi bezglutencima olakšali pripremu bezglutenskog kruha, peciva i drugih delicija bez glutena te ima prikazali namirnice koje prirodno ne sadrže gluten, Udruga drugu godinu zaredom organizira svoje Dane kruha i plodova prirode bez glutena.
Ove godine pripremili su predstavljanje Bezglutenske kuharice za početnike, radionicu pripreme međimurske gibanice s početkom u 10 sati, predstavljanje novog brašna bez glutena i pripremu kruha, degustaciju Probio kaša, degustaciju tjestenina s raznim dodacima, salate, pripremu međimurskog sendviča s mesom iz tiblice, predstavljanje bg proizvoda Bez-glutena.hr, organske i deklarirane sjemenke, domaće proizvode poput džemova, ajvara, zimnice, ulja te degustaciju bezglutenskih delicija.