DANI ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU

VIDEO I FOTO Brojne udruge pokazale bogatstvo međimurske kuhinje i tradicije

Ove godine okupilo se rekordnih 72 izlagača. Najviše pozornosti je privukao gastro show gdje je u žiriju bio poznati kuhar Tomislav Špiček

Ljubitelji gastro tradicije i kulturne baštine međimurskog kraja
okupili su se u subotu, 12. listopada na najdugovječnijoj i
najvećoj jesenskoj manifestaciji u Općini Nedelišće, Danima
zahvalnosti za plodove zemlje. Tradicionalno u organizaciji
Turističke zajednice Općine Nedelišće, a ove godine i uz
pokroviteljstvo Turističke zajednice Međimurske županije,
manifestacija je održana 16. put po redu.

Dobrodošlicu u Nedelišće brojnim posjetiteljima zaželio je
načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

– Već 16. godinu okupili smo se
zahvaljujući našim udrugama i pojedincima koji ulažu trud te
svake godine iznova oduševe dekoracijom izložbenog prostora,
prezentacijom međimurskih proizvoda i pozitivnom energijom –
rekao je.

Sudjelovalo rekordnih 72 izlagača

Manifestacija okuplja cekeraše, pletilje, mnogobrojne pojedince i
udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska
poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje
najbolje proizvode. “Plodovi zemlje” kao nit vodilja proteže se
kroz svaki izložbeni štand, a posebnu notu manifestaciju daje i
degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima. Ove
godine okupilo se rekordnih 72 izlagača, među kojima su bili
gosti iz Slovenije i Mađarske, ali i drugih krajeva Hrvatske.

>> PLODOVI JESENI Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Nedelišću

– Svako naše mjesto u Međimurju s posebnim ponosom obilježava
Dane zahvalnosti, no ova manifestacija u Nedelišću najveća je
manifestacija ovakvog tipa u našoj županiji, pa i šire. Već
odavno je prešla županijske i međunarodne okvire te ćemo ju dići
na još veću razinu kako bi postala centar gastro zbivanja u
Međimurju – istaknula je zamjenica župana Međimurske
županije Sandra
Herman

Osim bogate ponudi, održan je i kulturno-umjetnički program u
kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić i Dječjeg
vrtića Zvjezdica, Folklorna skupina Zalakaros, Mažoretkinje
Nedelišća, KUD Šandorovec, KUD Vodnjan i KUD Lupoglav. Održana je
radionica Bernarde Orehovec na temu Biodinamičke proizvodnje
hrane, a najviše pozornosti privukao je gastro show u kojem je
svoje snage u izradi i pripremi kobasica odmjerilo osam ekipa s
područja Općine Nedelišće. Jela je ocjenjivao tročlani žiri na
čelu s poznatim hrvatskim kuharom Tomislavom
Špičekom 
uz kojeg su
bili Sandra
Nedeljko Eugen
Đurđek.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije