Svečano otvorena knjižnica i čitaonica u Šenkovcu

Svečano otvorena knjižnica i čitaonica u Šenkovcu

Jučer (petak, 26. kolovoza) je Knjižnica i čitaonica Šenkovec na svečanom otvorenju preuzela nove prostorije. U knjižnicu je uloženo 1.583 781,97 kuna od čega je 600.000 kuna uloženo od strane Ministarstva kulture.

Vrpcu su uz pomoć šenkovečkih mališana svečano prerezaliVladimir Novak, načelnik općine i Jasen Mesić, ministar kulture. Načelnik Novak je iskoristio priliku da se zahvali ministru i osobno, te je istaknuo potrebnu daljnjeg investiranja u opremanje knjižnice.

Ministar Mesić je podsjetio prisutne da je investiranje u narodne knjižnice i zakonom obvezujuće te da je u tom sistemu već oko 300 knjižnica u Hrvatskoj. Svečanom otvaranju su uz općinske vijećnike nazočili brojni načelnici općina Međimurske županije,Dragutin Glavina, gradonačelnik Preloga, te župan Ivica Perhoč.

Prije razgledavanja prostorije je blagoslovio župnik Kolarić. Prije otvaranja knjižnice održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja Općine Šenkovec. Priznanje su primili Glazbena udruga Šenkovec, članice stolnoteniske ekipe Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec i Franjo Levačić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije