Bivši prvoligaš kopačke i loptu zamijenio slikarskim kistom

Bivši prvoligaš kopačke i loptu zamijenio slikarskim kistom
– Prevrtanja u meni počela su na seminaru fra Zvjezdana Linića, ali tada još nisam imao snage osloboditi se razuzdanog života. Godinu dana kasnije s djevojkom Jelenom, današnjom suprugom, otišao sam u Međugorje. Tamo smo osjetili unutarnji mir koji smo održavali raznim zavjetima i odlukama. 

Fascinirala me spoznaja da sam ponovo počeo uviđati ljepotu prirode i riješio sam se sitnih problema koji su se prije u mom životu redali kao na traci – otkriva Vjeran Grabant (32), bivši hrvatski prvoligaš, sa zapaženom nogometnom karijerom u NK Međimurju, Varteksu i austrijskim klubovima. Nakon što je prije nekoliko godina doživio duhovno obraćenje, posvetio se grafičkom dizajnu i – slikarstvu.
 
– Oduvijek sam volio slike i slikanje. Još 1999. za Božić sam od roditelja dobio platno i akrilne boje. U početku su to uglavnom bile apstraktne slike jer sam se znao izražavati samo bojom. Motivi su mi bili varijacije na temu glazbe Jefferson Airplanea, Pink Floyda i Quicksilver Messenger Servicea – kaže mladi umjetnik koji radi kao grafički dizajner u tvrtki Fotex u Nedeljancu.
 
Grafički uređuje i kapucinski časopis “Ljudima prijatelj”. Rodom je iz Čehovca. Nakon srednje trgovačke škole, upisao je školu grafičkog dizajna. Živi u Varaždinu sa suprugom Jelenom, vjeroučiteljicom. Ovih dana izlaže u Cirkovljanu, gdje je predstavio tridesetak ulja na platnu. Slikarski uzori su mu francuski impresionist Claude Monet te kanadski slikar i pisac Michael O’ Brien. Često slika svece.
– Vjera mi je više od života i bez vjere osjećao bih se kao bez zraka. Daje mi snagu i otvara mi vrata pred svim problemima na koje nailazim. Ispunjava me mirom. Obično počinjem sliku povlačenjem kista po praznom platnu, a dalje se sve razvije samo od sebe. Volio bih još malo usavršiti tehniku i upoznati čim više ljudi sa slikama i porukama koje šaljem u njima – otkriva. One koji ga poznaju s nogometnih travnjaka rastužit će vijest da je kopačke objesio o klin. Još kao klinac počeo je trenirati nogomet u NK Varteksu, a kao senior igrao je za razne klubove u hrvatskoj te austrijskoj ligi.
–Počeo sam na posudbi u Varaždinu i Budućnosti iz Hodošana, a kasnije igrao za Varteks, Omladinac, Međimurje, TSV Hartberg, TSV Pöllau, Čakovec i Nedeljanec. Iz tih vremena ostale su mi lijepe uspomene i poznanstva s dobrim ljudima. Loše sam stvari zaboravio – kaže.
Uz dizajn i slikarstvo, bavi se i glazbom u župnom zboru. Svira gitaru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije