grožđe je zrelo

DANI JABUKE I VINA Pridružite se 10. kolovoza pohodu po goricama i na postaji kod Viktora probajte bobice slatkog grožđa

Dani jabuke i vina započinju 10. kolovoza okupljanjem sudionika na vikend imanju obitelji Kristijana Cvetkovića.

Nakon što nam je vinogradarska kraljica i ljepotica i nadasve dobra vinarica, stvoriteljica vinskog Amora, Veronika Turk u Vučetincu rekla, kako svetkovinom svetog Lovre  vinogradari više ne obavljaju velike poslove u goricama, pohodili smo dičnog i kultnog vinogradara Viktora Bogdana u Svetomartinskom vinogorju.

A vrijedni Viktor zaokupljen sutrašnjim domaćinstvom, Pohodu po goricama z Mladenom i ekipom i srnama koje mu napadaju grožđe, nije zamijetio kako na njegovim brajdama zriju grozdovi.

– Pak vidijo sam kaj su žuti, ali kaj su tak slatki i zreli se bormeš nej verovo – rekao je Viktor, nakon što smo mu pokazali kako su nam bobice slasne.

– Neka ovo bude Dan mojih gorica, početak berbe 2019. na mojem imanju, jer sladi se i pinot, a i druge sorte su slatkije nego kisle’ – rekao je.

Ako neko dvoji u našu ocjenu kako je grožđe sto posto, zrelo, naravno Viktorovo, neka sutra u subotu dođe na Dane jabuke i vina i pohod po goricama s Mladenom i Eko bendom i na postaji kod Viktora uzme bobicu zlatno-slatkog grožđa i uvjeri se kako je berba na vidiku.

Unatož zlatnoj žutici, ovogodišnje grožđe je bogato sladorima i svime ostalim što će stvoriti nove vinske šampione. Konačno, moguće i na svetomartinskom vinogorju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije