Za humanost se tražila ulaznica više

VIDEO I FOTO Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom: Stigao i Ivan Zak

Preko 600 ljudi velika i plemenita srca napunilo je čakovečki Centar za kulturu

U Centru za kulturu Čakovec Županijska liga protiv raka Čakovec, pod pokroviteljstvom službe Zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP-a) i Hrvatskog društva skladatelja (HDM-a) te u suradnji s brojnim sponzorima, pjevačima, plesnim skupinama i drugim umjetnicima su po 11. puta organizirali modnu reviju te bogat zabavni program, a sve u svrhu realizacije programa Županijske lige protiv raka Čakovec.

Sve je to održano u prelijepoj i dostojanstvenoj atmosferi. Na početku priče humanosti, nazočnima se obratio sveprisutni Hussein Saghir, dr. med. predsjednik Lige s ponosom istaknuvši kako na međimurskom tlu Liga djeluje 20 godina u službi teško bolesnih, a sve u cilju da im dani liječenja i bolesti budu snošljiviji.

I ove godine vidjeli smo kolažni program protkan razdraganim mališanima, osnovcima, poznatim i manje poznatim pjevačima i sviračima… Vidjeli smo modne revije preko modnih kolekcija tvrtki Srnec Style iz Čakovca uz modni nakit Marije Marciuš, Studio Mode d.o.o  iz Čakovca, XD Xenia Design, revija kapa “A.R.M dizajn” Dunjkovec te posudionice vjenčanica Lidija. Revije su nosile žene klubova Županijske lige protiv raka Čakovec koje mnogi nazivaju ženama Lavicama te liječnice obiteljske medicine Međimurske  županije u pratnji liječnika obiteljske medicine.

>> 11. Humanitarna akcija “Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom”

Dio modne kolekcije predstavljen na humanitarnoj akciji mogao  se kupiti tijekom akcije i nakon nje, a financijska sredstva prikupljena prodajom tih proizvoda kao i od prodaje ulaznica namijenit će se za rehabilitaciju oboljelih od raka na gradskim bazenima Marije Ružić Čakovec pod stručnim vodstvom.

U zabavnom programu pozornicom Centra prošli su svi oni koji su svoja kulturno umjetnička umijeća darovali u službu humanosti. Bili su to Goran i Andrea Šafarić i njihov band, Marija Jambrošić, Zbor kluba laringektomiranih Međimurske županije pod  vodstvom Marije Prekupec i uz pratnju tamburaša KUD-a  Belica , Vokalna skupina HKMS-a Podružnice Međimurske županije,  Plesni studio ”Vivona”, Sportski plesni klub i plesna škola Varaždin , Klub žena” Nova Nada” i “Vita” , Lutkarska grupa OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Jelene Dokleja, Dječji vrtić Dječja mašta-skupina Bambi,  a kao gost iznenađenja pojavio se popularni pjevač  Ivan Zak.

On je izrazio ponos što je i on dio te priče, otpjevao je dvije skladbe gdje su mu se kod skladbe “Najbolja od svih” kao kulisa pojavile Lavice. Program je ležerno s puno prigodnih šala vodio Čakovčanin Miljenko Ovčar.

Za frizure i šminku su se pobrinuli Frizerski salon “Melita” iz Strahoninca i Oriflame. Pozornicu posebnom napravile članice Lige Božena Kapitarić i Ivana Krajačić, dok je cvijeće donacija ČAKOM-a i Vijenca d.o.o iz Poleva. Za fotografiju su bili zaduženi Kruno Tuksar i Miroslava Novak.

– U ovoj akciji su tradicionalno sudjelovali i brojni donatori kojima iskreno zahvaljujemo, posebno Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu – ističu organizatori dodavši kako riječi hvale idu i svim medijima koji nas prate svih ovih godina. Priredbu su došli podržati međimurski župan Matija Posavec i saborski zastupnik te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Duboki naklon svima koji su podržali ovu svečanost humanosti te učinili ovaj svijet boljim i ljepšim mjestom, jer blaženije je davati nego primati! Voditelj priredbe je u riječima zahvale na dolasku pozvao okupljene da i dogodine, negdje u ovo isto vrijeme budu na ovom mjestu s istom plemenitom zadaćom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije