OPĆINA DONJI KRALJEVEC

‘SNAŽNO ZAŽELI I OSTVARI’ Sedam žena pružat će pomoć za 36 starijih osoba

Projekt je vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna, a 100% financiran bespovratnim sredstvima Europske unije

U sklopu provedbe projekta “Snažno zaželi i ostvari”, 30. svibnja u prostorijama Male vijećnice Općine Donji Kraljevec, održano je javno predstavljanje projekta i značenje njegove provedbe na području naše Općine.

Na uvodnoj konferenciji su se nazočnima obratili, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, Nikola Hren, stručna djelatnica Centra za socijalnu skrb, Podružnica Prelog, Genoveva Krsnik, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, Mario Zamuda, načelnik Općine, Miljenko Horvat, a više o projektu i aktivnostima projekta govorila je voditeljica projekta Martina Mikac.

Projekt “Snažno zaželi i ostvari” u Općini Donji Kraljevec, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., ukupne vrijednosti 1.437.525,96 kuna (projekt je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije).

Od 6. svibnja 2019. godine, zaposleno je sedam žena koje pružaju pomoć u kući korisnicima. Na području Općine Donji Kraljevec imaju 36 korisnika, tj. starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju kojima se pruža pomoć u svakodnevnim aktivnostima (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pomoć kod higijene, pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugi potrepština, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć kod dostave lijekova, plaćanja računa, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo).

Cilj projekta je omogućiti i zainteresiranim korisnicima sudjelovanje u obrazovnim aktivnostima i ojačati osjećaj pripadnosti zajednici. Projektom se želi stvoriti poticajno okruženje za povećanje kvalitete života, te povećanje socijalizacije na dobrobit cijele lokalne i regionalne zajednice te ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika siromaštva.

Načelnik Općine Donji Kraljevec izrazio je veliko zadovoljstvo što su korisnici ovog projekta te obrazložio važnost projekta kao poticaj za daljnje nastojanje u ostvarivanju sličnih ciljeva. Svim sudionicima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta “Snažno zaželi i ostvari”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije