Ukupno 6 ekipa sa 36 sudionika među kojima će biti učenika kuhara i turističko hotelijerskih komercijalista, predstavnika osnovnih škola te stručnih učitelja kuharstva mjerit će svoje umijeće i znanje u spremanju bograča.
U subotu, 8. lipnja, Srednja škola Prelog organizira na Trgu
Slobode (kod Doma kulture) još jednu Gastromaniju.
Riječ je o gastro manifestaciji na kojoj će se kuhati
bograč te predstaviti kroz različite radionice i
igre kreativnost učenika Srednje škole Prelog. Iako je
trebala biti održana još krajem travnja, dva puta je
odgađena zbog vremenskih neprilika.
– No, ovaj puta smo odlučili biti jači od vremena, izbrusili smo
noževe i izglancali kuhače, ispeglali majice i
kape, pripremili povrće i divljač, te odlučno krenuli u
treći pokušaj – kažu organizatori.
Ukupno 6 ekipa sa 36 sudionika među kojima će biti učenika kuhara
i turističko hotelijerskih komercijalista, predstavnika osnovnih
škola te stručnih učitelja kuharstva mjerit će svoje umijeće
i znanje u spremanju ove delicije. Kuhat će i ravnatelj
Tomislav Gregur, ali i profesori drugih
strukovnih i opće obrazovnih predmeta.
– A dok će oni kuhati, publiku će animirati ostali polaznici
škole koji pripremaju palačinke, tortilje, fine napitke, eko
proizvode, tombolu, zabavne igre, veselje i radost – najavljuju
organizatori.
Manifestacija će početi u 8 sati, dok se ocjene stručnog
žirija za najbolji bograč očekuju oko 11 sati. A kakva će se
borba za najbolje voditi najbolje oslikava činjenica da će u
žiriju biti predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza
Damir Crleni, predsjednik Uprave mesne
industrije Vajda Alen Kajmović, najiskusnija
stručna učiteljica kuharstva u SŠP Milena
Štajerec te ovogodišnji predstavnik SŠP-a na prestižnom
natjecanju Gastro Mihael Mesarić.
Degustacija bograča bit će oko 11.30 sati.
– S obzirom da je svake godine interes javnosti za Gastromaniju
sve veći, ove godine kuhamo 5 manjih kotlića i jedan veliki, a
svi će biti, kao i uvijek, više nego izvrsni. Stoga ne sumnjamo
da će se i ove godine tražiti ‘porcija više’. Zato požurite i
Gastromaniju nikako ne propustite. Sve vas srdačno pozivamo i
radosno očekujemo – poručuju vam organizatori.
Moto ovogodišnje Gastromanije je: ‘K’o bograč SŠP-a ne košta, ne
zna kaj propušta.’