VELIK BROJ SUDIONIKA

GLAZBENA KULTURA Puhački orkestar Grada Preloga sudjeluje na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Susret će se održati u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu.

Tijekom ovog vikenda 8 i 9. lipnja će se u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu održati 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara.

Susret će u svojem 33. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Dvodnevni program Susreta svečano će započeti na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom zajedničkim muziciranjem 17 puhačkih orkestara s više od 650 glazbenika koji će se tijekom vikenda predstaviti u natjecateljskom i revijalnom programu.

Orkestri sudionici svoj su nastup na 33. Susretu morali izboriti u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 49 orkestara s više od 1750 glazbenika. Na 33. Susretu nastupit će sljedeći orkestri A i C kategorije koncertnog programa:
 
C KATEGORIJA

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec

Gradska glazba Virovitica

Puhački orkestar Grada Preloga

Gradski puhački orkestar Krapina

Puhački orkestar DVD-a Ogulin

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac

Puhački orkestar DVD-a Virje

Puhački orkestar Grada Ludbrega

Puhački orkestar HKUD-a Željezničar, Zagreb

Puhački orkestar Čazma

Gradska glazba Sinj
 
A KATEGORIJA

Gradska glazba ‘Trenkovi panduri’, Požega

Puhački orkestar Mrzlo Polje

Puhački orkestar ‘Lipa’ Tuhelj

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski
 
Natjecateljski program Susreta odvijat će se u Domu kulture u Novom Vinodolskom u subotu, 8. lipnja, od 17 sati te u nedjelju, 9. lipnja od 11 sati. Osim na pozornici Doma kulture, Susret puhačkih orkestara izaći će i na gradske trgove.

Tom će prigodom posjetitelji moći poslušati revijalni program orkestara u Crikvenici, u subotu od 19 sati te u Novom Vinodolskom i Selcu, u nedjelju od 10 sati. Kao gosti na kraju subotnjeg programa u Domu kulture, nastupit će Kulturno društvo Mengeška godba iz Slovenije pod ravnanjem Dimitrija Lederera.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će odlučiti o nagradama. Osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, jednom od orkestara sudionika bit će dodijeljena nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, a najuspješniji orkestri osvojit će nagrade u obliku vrijednih instrumenata i glazbene opreme koje su osigurali ekskluzivni sponzori Euro-Unit d.o.o., Yamaha Music Europe, Buffet Crampon, Canorus i Lion Style.

33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske i Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

Više informacija o programu 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara pronađite na www.hrsk.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije