OPĆINSKO VIJEĆE

DONJA DUBRAVA Načelnik Marijan Varga napustio sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda!?

Stekli smo dojam da je Varga (HNS) naprosto 'puknuo'. Kako nam je rekao u kasnijem telefonskom razgovoru, sjednicu je napustio zbog retoričke agresivnosti Dražena Misera (HDZ) te stalnih neargumentiranih optužbi njega i njegovih stranačkih kolega. Pljesak Damiru Vidoviću (HSLS) za odličnu vođenu sjednicu, a i pročelniku JUO Ivanu Štefiću koji je uspio u nekim odgovorima zamijeniti načelnika.

U petak, posljednjeg svibanjskog dana, održana je 15. sjednica Općinskog vijeća Donje Dubrave. Nije praktički ni počela, a već ju je revoltirano napustio općinski načelnik Marijan Varga.

On je prije izglasavanja dnevnog reda sjednice tražio da se s njenog dnevnog reda skine točka definirana kao “Odluka o izradi projektne dokumentacije za pješačko-biciklističku stazu za ulice M.P. Miškine, B. Radića, M. Gupca i Zagrebačku.”

Obrazložio je kako točka još nije “spremna” jer je Odluka vezana uz rebalans proračuna i tek bi se nakon toga mogla donijeti Odluka. – Ne ide li ta točka na dnevni red ja se dižem… načelnik ne želi delati, niti saslušati – rekao je tada HZD-ov vijećnik Dražen Miser, a bivši općinski načelnik.

Nakratko su vijećnici ostali u dilemi, kako bez načelnika nastaviti rad jer nije bilo niti njegovog zamjenika Vladimira Čituša (HNS). Stvar je u svoje ruke uzeo Damir Vidović, predsjednik OV iz koalicijskog bloka HDZ-HSLS-HSS, koji je u jednom trenutku kazao kako će glede takvog slučaja zatražiti naputak Ministarstva uprave glede daljnjeg postupanja. Prišlo se glasovanju pa je točka većinom glasova stavljena na dnevni red uz opasku Zlatka Haramije (HDZ) kako se može reći da je načelnik odbio raditi te da bi mu glede toga trebalo skinuti naknadu, za što oni momentalno nisu pripremljeni.

U toj pravnoj zavrzlami bilo je tu još “bisera”. Nezavisni Mario Mikulan, donedavno predsjednik OV, je predložio da se sjednica prekine jer su se gospoda iz HNS-a kod izglasavanja dnevnog reda pogubila, najprije su bili za to da se točka skine s dnevnog reda, a sada su bili za njegovo prihvaćanje, a prekid je tražio i vijećnik HNS-a Zoran Horvat.

Odriješiti Vidović tražio je stanku od 10 minuta. I tada smo čuli svašta pa čak i neke “proste” riječi, a vijećnici nisu bili svjesni koliko su glasni. Valjda su ih čuli i prolaznici… !? Vidović je ipak sve primirio, stvorili su se uvjeti za normalni rad uz opasku Misera, kako pravi načelnik nikada ne bi otišao sa sjednice.

Pitanja iz točki “Informacija o radu općinskog načelnika između 14. i 15. sjednice Općinskog vijeća” sada su bile upućivana pročelniku Štefiću isto kao i pitanja pod “aktualnim satom”, normalno ona na koje je znao, mogao i htio odgovoriti.

Sjednica je uspješno u mirnom tonu i konstruktivno  privedena kraju. Bilo je niz zanimljivih prijedloga i zaključaka o čemu ćemo drugom zgodom. Dodajmo kako je privedena kraju, kao što smo i ranije spomenuli, zahvaljujući predsjedniku Vidoviću čijem vođenju sjednice bi mnogi mogli pozavidjeti, a kao svjedoci i ranijih vođenja sjednica od strane predsjednika OV-a, slobodno možemo reći kako Donja Dubrava danas na čelu Vijeća ima jednog od najsposobnijih predsjednika. Vjerujemo kako se dosadašnji neće uvrijediti…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije