ODUŠEVLJAVA PJESMOM

TALENTI KOJI SU MEĐU NAMA Kad Eva Lajtman zapjeva: ‘Koža mi se ježi’

Eva Lajtman je 'osmašica' Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Zapažena je na školskim priredbama po pjevačkim točkama. Ne čudi jer ima glazbene gene

Među mnoštvom sjajnih izvođača kolažnog kulturnog programa čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje, koji je prije tjedan dana u CZK Čakovec obilježio svoj Dan škole, bila je i učenica Eva Lajtman iz Male Subotice. Dojmila nas je interpretacijom skladbe Tereze Kesovije ‘Moja posljednja i prva ljubavi’.

Čuvši Evinu interpretaciju čuli smo: – Koža mi se ježi – rekla je, sjedeći do nas, Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda grada Čakovca, redovita i oduševljena gošća njihovih priredbi.

Evu ističemo jer smo je uočili još 2016. godine na priredbi Centra u Žiškovcu, a koju priređuju zajedno s tamošnjim KUD-om uz božićno-novogodišnje blagdane. Već tada je ‘malena’ pokazala kako joj pozornica nije strana, potvrdila je kako će u dogledno vrijeme njome suvereno vladati, a upravo je tako bilo minulog tjedna.

Te 2016. godine nastupila je u pratnji saksofona kojeg je svirao njezin tata Krunoslav koji i sam predaje glazbenu kulturu učenicima osnovnih škola u Draškovcu i Donjem Kraljevcu, a spada u red vrsnih glazbenika ovog podneblja.

Ovoga puta tata je bio u gledalištu. Po završetku priredbe, vidno pod dojmom Evinog briljantnog nastupa, kao da je želio dodati da bi bio izuzetno sretan kada bi mogao biti uz kćerkicu na pozornici. Njegova diva ima starijeg brata Martina koji je student Muzičke akademije. Ima i stariju sestru Gretu koja je završila edukaciju sviranja na flauti, a Eva je ta koja najviše uživa u pjevanju.

U ovom kratkom osvrtu, neizostavno moramo spomenuti Dragicu Benčik, ravnateljicu Centra, koja je ‘živjela’ s četrnaest izvedenih točki priredbe da bi na kraju rekla kako bi najradije izljubila sve izvođače i njihove učitelje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije