Pušipel je po mnogim atribucijama kultno vino Međimurja, vino s fascinantnim elasticitetom i naglašenim bogatstvom izričaja
Za nekoliko dana otvaraju se vrata dvadesetog izdanja
Festivala Urbanovo u Štrigovi. Traje puna tri dana, od 17.
do 19. svibnja. Svi se festivalski sadržaji dočekuju s pojačanom
znatiželjom, osobito oni prvi – vinske radionice.
Obala Jadrana i Zagreb su svim hrvatskim vinarijama u fokusu svih
fokusa. Za međimurska vina Zagreb je apsolutno najvažnija
konzumna pozornica. Ne čudi stoga da se prvo festivalsko
predstavljanje vina iz Međimurja, a prije svih Pušipela, brand
vina Međimurja, dogodilo u Zagrebu, u restaurantu Agava.
Pušipel je po mnogim atribucijama kultno vino Međimurja, vino s
fascinantnim elasticitetom i naglašenim bogatstvom izričaja.
Svaka lipa skromne ulaznice na ispunjenoj terasi Agave sred
čuvene Tkalče je kroz sedam prezentiranih vina i nekoliko
izuzetnih sljedova chefa Belizara Miloša minule
srijede bio nedvojbeni pogodak u sridu.
Izvrstan odabir Međimurja profesionalno je, zavidno znalački,
jasno i precizno publici približio sommelier Darko
Lugarić, jedan od prvaka Hrvatskog Sommelier Kluba i
suvlasnik Agave. Degustacijska večer je bezpogovorno stavila
veliko povećalo na Pušipel, a veći dio gostiju usmjerila prema
Međimurju i Urbanovu.
Za sve doživljeno naj zasluge ipak idu klasi koja se predstavila
ispod etiketa: Sibon, Pjenušac, brut, 2016; Horvat, Pušipel
Classic, 2018, suho; DK, Pušipel Classic, 2018, suho; Jakopić,
Pušipel Classic, 2016, suho; Kunčić, Pušipel Classic, 2017,
polusuho; Cmrečnjak, Pušipel Extreme, 2016, sur lie, suho i
Kocijan, Pušipel Prestige, 2013, poluslatko.
Svi do kojih nije doprla vijest o događaju u Agavi, imaju veliku
priliku upoznati Vinsku dugu Međimurja već u utorak, 14. svibnja
u 19 sati, u glasovitoj zagrebačkoj vinoteci Bornstein.
Dobrodošli!