DONOSIMO RECEPT

VIDEO Pripremite slasnu domaću orahnjaču uz ovaj jednostan recept!

Orahnjača je desert kojeg često možemo naći na obiteljskim stolovima za vrijeme Uskrsa.

Također spada i u rang pristupačnih kolača, jer za relativno malo
odvojenog novca imate slasticu za popriličan broj osoba. Što se
tiče pripreme, u 300g brašna, morate dodati suhi
kvasac, šećer, sol pa promiješati, kako piše Sašina kuhinja.

Zatim dodati mlako mlijeko, kiselo vrhnje, jaja, limunovu koricu,
ulje, maslac i miješati dok se sastojci ne sjedine. Potom dodati
400g brašna i umijesiti tijesto. Tijesto morate ostaviti
pokriveno nekih 45 minuta, pa ih podijeliti na 4 jednaka dijela,
te ih koncem skupiti na hrpu.

Sada je potrebno pripremiti nadjev tako što ćete pomiješati
mljevene orahe, smeđi šećer, limunov sok, cimet šećer, mlijeko i
po želji malo ruma. Ostaviti da se diže 45 minuta pokriveno.
Orahnjaču staviti u hladnu pećnicu, uključiti je na 180 C pa peći
45 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite je da se ohladi jedno
sat vremena pa je možete poslužiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije