Orahnjača je desert kojeg često možemo naći na obiteljskim stolovima za vrijeme Uskrsa.
Također spada i u rang pristupačnih kolača, jer za relativno malo
odvojenog novca imate slasticu za popriličan broj osoba. Što se
tiče pripreme, u 300g brašna, morate dodati suhi
kvasac, šećer, sol pa promiješati, kako piše Sašina kuhinja.
Zatim dodati mlako mlijeko, kiselo vrhnje, jaja, limunovu koricu,
ulje, maslac i miješati dok se sastojci ne sjedine. Potom dodati
400g brašna i umijesiti tijesto. Tijesto morate ostaviti
pokriveno nekih 45 minuta, pa ih podijeliti na 4 jednaka dijela,
te ih koncem skupiti na hrpu.
Sada je potrebno pripremiti nadjev tako što ćete pomiješati
mljevene orahe, smeđi šećer, limunov sok, cimet šećer, mlijeko i
po želji malo ruma. Ostaviti da se diže 45 minuta pokriveno.
Orahnjaču staviti u hladnu pećnicu, uključiti je na 180 C pa peći
45 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite je da se ohladi jedno
sat vremena pa je možete poslužiti.