VRHUNSKI REZULTATI

MAŽORETKINJE KOTORIBE Petnaest zlatnih medalja osvojeno u Glini!

Po osvojenim odličjima vidljivo je kako mažoretkinje Kotoribe ne moraju brinuti za svoje mažoret sutra.

Minulog vikenda je u Glini u tamošnjoj školskoj sportskoj dvorani održano Regionalno natjecanje mažoretkinja Prvi i viši korak 2019. za Središnju Hrvatsku. To je mažoret manifestacija koju organizira Hrvatski mažoret savez, a domaćice su joj bile iz Udruga mažoretkinja ‘Glinske banice’ na kojoj su sudjelovale i Mažoretkinje Kotoribe.

– Nakon što smo slegli dojmove ovog vikenda, s ponosom možemo objaviti kako smo se s velikim osmjesima,veseljem i medaljama oko vrata vratile iz Gline – kažu u udruzi Mažoretkinje Kotoribe.

O kakvom je natjecanju riječ?

– To je natjecanje za početnice, od 4 do 9 godina starosti, i starije djevojke, od 10 do 25 godina, kojima se nastoji popularizirati mažoret ples i motivirati za daljnja natjecanja. Natjecanje se provodi na način da po 4 mažoretkinje, svaka u svom ograđenom prostoru veličine 3×3 metra, plešu istovremeno unaprijed zadani program trajanja 45 sekundi. Svaka djevojka/djevojčica mora otplesati svoj program sa što manje pogrešaka i odstupanja i to na identičnu glazbu sa ovoga spota.

Da se veliki trud i velika volja za plesom i napredovanjem isplatila, na kraju se vidjelo na rezultatima i medaljama koje su donijele u Kotoribu .

U kategoriji Viši korak osvojile su 7 zlatnih medalja i 1 brončanu, a u kategoriji Prvi korak izborile 8 zlatnih, 4 srebrne i 1 brončanu medalju.

– Trenerice, njihovi roditelji, a vjerujemo i svi mještani i više su nego ponosni na naše članice. Čestitamo cure! – poručuju buduće nade mažoret plesa Kotoribe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije