ŽENE SDP-A U AKCIJI

FOTO Međimurci pokazali humanost kupnjom tulipana za Zakladu Ana Rukavina

Centar Čakovca preplavila je humanost. Prodajom omiljenog cvijeta Ane Rukavina skupljala su se sredstva za rad Zaklade

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizirao je danas, u subotu, 6. travnja diljem Hrvatske humanitarnu akciju pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavina”. Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta, prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Svjesni da se svatko od nas i naših bližnjih može naći na listi potrebitih, pozivamo naše građanke i građane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana podrže djelovanje Zaklade Ana Rukavina i povećaju šanse za ozdravljenje oboljelima od leukemije i limfoma – poruka je Zaklade.

Danas su se žene SDP okupile na frekventnim mjestima u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Nedelišću. Bilježimo lijepu gestu vlasnice Cvjećarnice Vlatka vl. Vlatke Šimunković koja je na čakovečki gradski trg iz svoje radnje donijela gomilu Aninog cvijeća.

Mirjana Murk, članica Glavnog odbora Foruma žena SDP RH i dopredsjednica Foruma žena SDP-a Međimurske županije nam je rekla kako je danas prodajom tulipana za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno 10.361,50 kuna, najviše od svih dosadašnjih akcija.

– Forum žena SDP-a Međimurske županije zahvaljuje svim Međimurkama i Međimurcima na donacijama, a posebno hvala Cvjećarnici Vlatka na donaciji tulipana. Hvala Čakomu na besplatnom ustupanju štanda, kao i gradovima gradu Murskom Središću i Prelogu te Općini Nedelišće. Hvala svima! – rekla je Murk.

Istovremeno je Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije organizirao tradicionalnu i  javnozdravstvenu akciju, a povodom 7. travnja Svjetskog dana zdravlja 2018-2019. Akcija je održana čakovečkom Trgu Republike, a pod geslom “Univerzalna zdravstvena zaštita-zdravstvo dostupno svima”.

O tome nam je govorila Andrea Marić, dr. med., predsjednica Savjeta. Istaknula je kako zdravstvene usluge trebaju biti dostupne svuda i svima jednako. Univerzalna zdravstvena zaštita ne obuhvaća samo liječenje pojedinca, već uključuje i aktivnosti za cijelu populaciju, kao što su nacionalni preventivni programi.

– Ovom akcijom želimo upozoriti da je prevencija prvi i najvažniji korak u očuvanju zdravlja. Sprječavanje, rano otkrivanje i ispravno liječenje smanjuju rizik od komplikacija šećerne bolesti, debljine, povišenog krvnog tlaka, raka, srčano žilnih i drugih bolesti. Redovitom kontrolom i odgovornim ponašanjem prema sebi i svojem zdravlju pridonosimo kvaliteti života pojedinca, njegove obitelji, ali i društva u cjelini – rekla je predsjednica Liječnici i medicinsko osoblje bilo je na raspolaganju za sva pitanja vezana uz očuvanje zdravlja i pravilne prehrane i pomoći te savjetima, a tijekom akcije mjerena je glukoza u krvi i krvni tlak pa je doktorica Marić slikovito završila: – Zdravlje je njihovo, a mi smo tu da im pomognemo.

Kao i uvijek akciju su, koja je trajala od 9 do 12 sati, došli podržati čelnici Grada Čakovca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije