VATROGASNA MJERA

DVD KOTORIBA Popravljena vodna pumpa na navalnom vozilu, koliko će izdržati?

U DVD Kotoriba ne vjeruju da pumpa može dugo biti ispravna. Vjeruju kako će doći do dogovora oko kupnje novog navalnog vozila

O problemu pokvarene vodne pumpe na navalnom vatrogasnom vozilu DVD Kotoriba zna već šira krug ljudi. Na radost vatrogasaca Kotoribe, koji nisu sjedili skrštenih ruku, ona je popravljena u ponedjeljak, 25. ožujka. Tome je prethodila odluka Upravnog odbora DVD-a kada je pumpa je skinuta i poslana na popravak kod Ivice Cikača u Varaždin.

Nakon tjedan dana pumpa je reparirana, a montirana na vozilo spomenutog nadnevka. Kod demontaže, ponovne montaže i probnog rada pumpe pomagali su pripadnici DVD-a, Mario Fuš i Matija Hraščanec.

>>> VERBALNI SUKOB Zaiskrilo između Grgeca i Vugrinčića glede navalnog vozila DVD-a Kotoriba
>>> DVD KOTORIBA ‘Zbog kvara na navalnom vozilu došlo je do pada naše operativne spremnosti’

Zlu ne trebalo, navalno vozilo DVD Kotoriba je ponovno u funkciji. A geneza problema pumpe počinje početkom ovog mjeseca kada se ona pokvarila za vrijeme gašenja jednog noćnog požara u susjednom Donjem Vidovcu. Tada je isplivao na površinu problem potrebe modernizacije voznog parka, odnosno kupnju novog navalnog vozila jer je sadašnje nakon 40 godina ‘dalo svoje’.

Upravni odbor DVD Kotoriba je stava kako je ovaj popravak samo privremena mjera koja može trajati minimalno do pet godina. Pitaju se, što nakon toga, a ako se u međuvremenu ne nabavi novo vozilo? Staviti ‘ključ u bravu’ i ugasiti 130 godina vatrogastva u Kotoribi? To sigurno nikome nije cilj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije