OBAVIJEST MJEŠTANIMA

DVD KOTORIBA ‘Zbog kvara na navalnom vozilu došlo je do pada naše operativne spremnosti’

Kotoripski vatrogasci ostali su bez navalnog vozila, a kako kažu, nezadovoljni su i nedostatkom financijske pomoći Općine Kotoriba u nabavi novog vozila

DVD-u Kotoriba na nedavnoj intervenciji u Donjem Vidovcu pokvarilo se navalno vozilo. Kako kažu, zbog toga je došlo do pada njihove operativne spremnosti, a slijedom toga i nekih drugih stvari poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

– Poštovani građani i gospodarstvenici Općine Kotoriba, ovim vas putem obavještavamo kako je prilikom nedavne intervencije, zbog starosti i dotrajalosti navalnog vozila, došlo do kvara na pumpi za dobavu vode na navedenom vozilu.

>> VERBALNI SUKOB Zaiskrilo između Grgeca i Vugrinčića glede navalnog vozila DVD-a Kotoriba

Stoga je takvo vatrogasno navalno vozilo neispravno i ne može se više koristiti prilikom gašenja požara, čime je, nažalost, pala i naša operativna spremnost. No kako vaša sigurnost ne bi bila narušena, postignut je dogovor sa kolegama vatrogascima iz D. Dubrave i Sv. Marije, kao i iz JVP-a Čakovec, da će oni do daljnjega dolaziti u pomoć prilikom intervencija.

Ovim vas putem obavještavamo i kako je DVD Kotoriba prošle godine uložio mnogo napora pokrenuvši postupak javne nabave za kupnju novog navalnog vozila, ali zbog nedostatka financijske pomoći Općine, projekt nažalost nije realiziran. Naime, 9. ožujka 2018. godine, raspisana je Javna nabava za kupnju novog navalnog vozila, no na sam natječaj nitko se nije javio, zbog premale ponuđene cijene vozila (1.404.000,00kn + PDV).

Unatoč upozorenju od strane gospodina Mičevića kako postoji mogućnost za takav ishod te da je potrebno povećati ponuđeni iznos za 300.000 kuna, nije postignut dogovor sa načelnikom Općine o povećanju iznosa, stoga taj projekt nije ni uspio. Kako se nitko nije javio na natječaj o javnoj nabavi, postojala je i mogućnost kupnje novog navalnog vozila direktnom pogodbom – financijskim leasingom. Pokušavši na taj način kupiti prijekopotrebno novo navalno vozilo, prikupili smo dvije ponude financijskog leasinga – jednu od tvrtke “Flammifer d.o.o.”, čija je vrijednost financijskog leasinga iznosila 1.875.000 kuna te drugu tvrtke “Zigler d.o.o”, čija je vrijednost financijskog leasinga iznosila 71.285,81 eura.

Predočivši prikupljene ponude općinskim vijećnicima, dobili smo odgovor kako Općina nije u mogućnosti financirati kupnju novog navalnog vozila, zbog slabog punjenja Općinskog proračuna.

Stoga vas, ovim putem, poštovani mještani i gospodarstvenici Općine Kotoriba, molimo za potpuno razumijevanje zbog nastale situacije te još jednom napominjemo kako vaša sigurnost nije narušena! – stoji u priopćenju koje potpisuje Upravni odbor DVD-a Kotoriba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije