GRADI se vodozaštita

SVETI MARTIN NA MURI Radi se novi zaštitni nasip vrijedan 7 milijuna kuna

Vodozaštitni nasip je dužine preko 3 kilometra, a kada bude dovršen jamčit će sigurnost kod izlijevanja vode iz rijeke Mure

Više nego povoljni vremenski uvjeti, kao i mnoge druge okolnosti te izražena volja Uprave i zaposlenika, kao i kooperanata Hrvatskih voda intenzivirali su radove na izgradnji vodozaštitnog nasipa uz rijeku Muru i njezine rukavce na području Općine Sveti Martin na Muri.

Ozbiljnost i snaga volje za rad vidljiva je na samom terenu gdje dvije specijalizirane tvrtke-kooperanti na tri lokacije obavljaju iskope te rušenje i deponiranje stabala i raslinja. Vrijednost radova je oko 7 milijuna kuna, a oni moraju biti dovršeni u roku od 12 mjeseci.

Vodozaštitni nasip je dužine preko 3 kilometra, a kada bude dovršen jamčit će sigurnost kod izlijevanja vode iz rijeke Mure te biti dio projekta poučne staze ‘Svetomartinska Mura’ koja pak se snažno i slikovito uklapa u projekt Međimurske županije i Općine Sveti Martin na Muri pod nazivom ‘Med dvemi vodami’ koji se sufinancira novcima iz EU fondova u vrijednosti 1.704.102 kune.

Nezaobilazna je svekolika podrška Javne ustanove za zaštitu prirode ‘Međimurska priroda’. Mjesto odvijanja radova i mjesto budućeg ‘Skelarskog puta’ i drugih ljepota murskog krajolika pohodio je načelnik Dražen Crnčec koji je zadovoljan viđenim i vjeruje u jednu bolju i kvalitetniju stvarnost uz Muru, njezine rukavce koji su pluća ovdašnjoj prirodi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije