Međimursku županiju, ali i sjever Hrvatske predstavljat će Ivan Korent iz DG Sporta koji je u Prelogu osvojio drugo mjesto
U ponedjeljak 11. ožujka, u zagrebačkoj pizzeriji O’Hara
održat će se završnica drugog po redu Državnog prvenstva
pizzaiola.
Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim
savezom organizirala je krajem 2018. godine tri regionalna
kvalifikacijska natjecanja za pizzaiole i to u Splitu, Osijeku i
Prelogu. Na tim natjecanjima troje prvoplasiranih osvojilo je
“ulaznicu” za završnicu i veliko finale u Zagrebu koje će
iznjedriti drugog državnog prvaka u pripremi pizze.
Njima će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik i nositelj
titule prvog državnog prvaka Romano Seferović te
pokušati obraniti naslov. Međimursku županiju, ali i sjever
Hrvatske predstavljat će Ivan
Korent iz DG Sporta koji je u Prelogu
osvojio drugo mjesto.
Više o natjecanju:
U kolovozu 2017. godine u Pizzeriji Stari Zagreb u Sesvetama
osnovana je Hrvatska udruga pizzaiola koja djeluje u okviru
Hrvatskog kuharskog saveza. Udruga radi na promicanju, razvitku
te unapređenju kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanjem
s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda. Tako
je između ostalih nastala i ideja o organiziranju Državnog
prvenstva pizzaiola.
U velikom finalu u Zagrebu, svaki natjecatelj izrađuje ukupno
dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu
margheritu. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto za pizze
dok sve ostale potrebne namirnice kao i opremu osigurava
organizator. Svaki natjecatelj ima 15 minuta za pripremu, izradu
pizze, prezentaciju te dodatnih 5 minuta za pospremanje radnog
mjesta i radne površine. Pobjedniku će pripasti titula drugog
državnog prvaka u izradi pizze. Ocjenjivački sud za ovu priliku
čine: Miroslav Dolovčak, Ivan Vanjak, Zoran Lisjak i
Boris Ostojić.
Natjecatelji:
1. Romano Seferović, Pizzeria Buffalo,
Vodnjan
2. Ivan Glibo, Basta gourmet bar,
Zagreb
3. Dejan Pušelj, Pizzeria Lipov Hlad,
Osijek
4. Suzana Zrimić, Kuća dida Tunje,
Oprisavci
5. Mirko Perić, Basta gourmet bar,
Zagreb
6. Milan Vatavuk, Mano Artisanal,
Split
7. Darijan Katalinić, Pizzeria Chello,
Zagreb
8. Ivan Kavelj, Pizzeria Chello,
Zagreb
9. Ivan Korent, D.G. Sport, Prelog
10. Boris Dominković, Pizzeria Lipov Hlad,
Osijek