LENDAVA

NOVI MANDAT Đanino Kutnjak i nadalje predsjednik Saveza hrvatskih društava Slovenije

Od deset društava koje djeluju u okviru saveza, četiri su međimurska. Nakon skupštine, sve okupljene zabavljao je Mirko Švenda Žiga

U Lendavi u Hotelu Lipa održana je izborna skupština Saveza hrvatskih društava u Sloveniji. Deset društava koje djeluju u okviru saveza, od njih četiri su međimurska, poslalo je delegate koji su birali novo rukovodstvo saveza za sljedeći četvrogodišnji mandat.

Izbornoj skupštini nazočili su veleposlanik RH u Ljubljani Boris Grigić sa suprugom Davorkom BožićGrigić, opunomoćena ministrica u Veleposlanstvu RH u Ljubljani Romana FranulovićBušić, Janez Magyar, župan Občine Lendava te Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja nacionalne hrvatske manjine u
inozemstvu – Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan RH.

>> Skupština Saveza hrvatskih društava Slovenije

Za predsjednika SHDS je izabran Đanino Kutnjak, a potpredsjednici SHDS su Stjepan Šimunić i Joso Begić. Drugi mandat starom-novom vodstvu saveza je potvrda odličnog rada saveza u prošlom mandatu te je osiguran nastavak kontinuiteta zajedništva svih društava pod krovnom udrugom, kao i borba za priznavanje Hrvata nacionalnom manjinom u Sloveniji i promocija hrvatske kulture, turizma i hrvatskog jezika u Sloveniji. Nakon skupštine i zajedničke večere, delegate skupštine zabavljao je Mirko Švenda Žiga.

Prije same izborne skupštine, izaslanstvo Veleposlanstva RH u Ljubljani na čelu s veleposlanikom Borisom Grigićem primio je župan Občine Lendava Janez Magyar. Službeni posjet odvijao se u Gradskoj viječnici Občine Lendava, a uz početno upoznavanje delegacija govorilo se o nastavku dobre dugogodišnje suradnje Općine Lendava sa susjednim jedinicama lokalne uprave Republike Hrvatske te o završetku i otvaranju Hrvatskog kulturnog centra Zrinski u Lendavi, kao i o položaju Hrvata u lendavskoj općini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije