SAJMENA SRIJEDA

FOTO Mnogobrojni posjetitelji čakovečkog sajma napunili baterije uz domaće kobasice i gemišt!

Posjetitelji sajma su od niskih temperatura odlučili 'pobjeći' u poznatu pečenjarnicu, zaštitni znak sajmene srijede

Iako je posjećenost čakovečkog sajma ove srijede, 30. siječnja na prvi pogled bila nešto manja nego inače, uvjerili smo se kako je razlog ipak niska temperatura od koje su se posjetitelji odlučili sakriti u poznatoj pečenjarnici, zaštitnom znaku sajmene srijede!

Kako to obično biva, brojni su oni koji napunjenih vrećica na kraju šetnje sajmom već ogladne, stoga slijedi posjet mjestu gdje se peče i jede, mjesto gdje vrijedi napuniti baterije domaćim mesnim delicijama uz topli napitak ili pak pokoji gemišt.

Osim onih koji tamo nakon kupovine jure po okrjepu, tu su česti posjetitelji iz susjedne Slovenije, kao i oni koji njeguju tradiciju te dolaze na gablec otkad postoji sajam u Čakovcu. Tako je mjesto predodređeno za dvjestotinjak gostiju danas bilo puno do zadnjeg stola.

Pečenjarnicu Ris vodi vlasnik Miroslav Ris iz Nedeljanca, koji je uz svojih šest pomoćnika ove srijede imao pune ruke posla. Ris kaže kako se odmah prilagodio i postao jedan od Međimuraca jer su ga brzo prihvatili pod ‘svoje’.

– Međimurci su dobri i druželjubivi ljudi koji dobro znaju prepoznati kvalitetan proizvod. Ljubitelji su domaćeg, a nekako najviše vole kobasice i ćevape po specijalnoj recepturi. Gosti se počinju okupljati već oko 7, a najprometnije je od 9 do 11 sati kad je ovdje već zaista teško pronaći mjesto više – rekao je Ris, koji se ugostiteljstvom bavi trinaest godina, a pečenjarnicu na čakovečkom sajmu vodi nešto više od tri godine.

Ris dodaje kako je to mjesto koje ljudi posjećuju zbog hrane, no najviše su tu zbog dobrog društva i atmosfere, koja je tamo uvijek vesela i opuštena. Da je zaista tako potvrdio nam je i stalni gost Ivan Škvorc iz Dragoslavca.

– To je već tradicionalno mjesto okupljanja, gdje se s društvom nalazim svaku srijedu otkad pečenjara postoji na sajmu. Najdraže nam je prošetati sajmom pa nakon toga obavezno nešto prizalogajiti i popiti gemišt. Atmosfera je uvijek odlična, a i hrana je za pohvalu – rekao je dugogodišnji posjetitelj.

Atmosferu iz prepune sajmene pečenjare možete pogledati na fotografijama!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije