ULAGANJA

Općina Selnica skoro 3,5 milijuna kuna ulaže u komunalnu infrastrukturu

Već ovaj mjesec Bukovec će dobiti novi asfalt, a evo koja su još ulaganja u planu

Jednoglasno je na svojoj zadnjoj sjednici Općinsko vijeće Selnice donijelo Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području svoje općine u 2019. godini.

Opširnim sadržajem ili programom izgradnje vitalnog segmenta ukupnog razvoja općine, ne samo u ovoj godini, planira se investirati 3.390.000 kuna koje će se namiriti iz vlastitog komunalnog doprinosa, naknada za koncesiju, komunalne naknade te drugih proračunskih izvora kao i Županijske uprave za ceste.

Najviše novca potrošiti će se na izgradnju ceste u Bukovcu (1,3 milijuna kuna), izgradnju ceste u Gospodarskoj zoni (350.000 kuna), lijevi krak kod Bijelog pila (400.000 kuna), nastavak sanacije klizišta u Plešivici te izgradnju pješačko-biciklističke staze uz Županijske ceste 2005 i 2006, kao i Sportsko rekreacijskog centra Selnica i Kampa Pikaču u Selnici.

Planiraju se ulaganja u proširenje groblja u Selnici, te popunjavanje javne rasvjete na području općine. Da ovo nisu samo brojke i riječi uvjerili smo se u Bukovcu gdje su radovi na izgradnji ceste u punom jeku i prema riječima općinskog načelnka Ervina Vičevića ako potraju ovakve vremenske prilike, već koncem ovog mjeseca mogu se očekivati prvi metri asfalta na ovoj prometnici.

Isto tako, Miljenko Vrančić, predsjednik druge NK Zebanec, kaže kako su njegovi igrači i suradnici postavili temelje za ogradu oko ‘Križa pril lipici’, (ranija ograda srušena je u prometnoj nesreći) te je upravo i stavljena kovana ograda koju će Zebančari, čim to dopusti vrijeme obojati i zasaditi raslinje i ukrasno grmlje.

Programom gradnje objekata i komunalne infrastrukture trebaju biti namireni i zadovoljeni žitelji Merhatovca, Selnice, Bukovca, Zaveščaka, Praporčana, Gornjeg Zebanca i Donjeg Koncovčaka, kulturnjaci, športaši, ribiči kao i svi oni koji pohode podrućje selničke općine i župe, koje iz dana u dan postaje sve zanimljivije, ljepše i ugodnije za bivanje.

Puno i više toga znati će se na održavanju Svečane sjednice Općinskog vijeća koja će biti u Bukovcu u travnju za Markovo u sigurno modernom cestom potpuno povezano s ostatkom ovog dijela županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije