Donosimo nekoliko jela koje si svako toliko možete priuštiti, a okusom će vas jednostavno oduševiti
Mit o tome da je svinjska mast nezdrava odavno su pobila mnoga
znanstvena istraživanja. Ključ je u umjerenosti, ali i u
uravnoteženosti koja se jedino može postići ako se uz svinjsku
mast u prehrani koriste i ostale masti i ulja. Ovo su samo neki
od recepata koje si svako toliko možete priuštiti, a okusom će
vas jednostavno oduševiti, piše Jutarnji list.
Pogača s masti
Zima. Druženje. Ako nas pitate ne može proći bez jedne ovakve
pogače koju kasnije možete umakati u teglice ajvara ili
jednostavno zajedno trgati uz čašu dobrog crnjaka.
Kruh sa svinjskom masti
Ovo bi mogao proći i kao najstariji hrvatski sendvič. Za većinu
nema boljeg od domaćeg kruha, šnite namazane masti i posute s
malo dobre crvene paprike. A vi? Možete li odoljeti?
Ječam s pačjom masti i povrće
Iako nije standardna, pačja mast se vrlo lijepo može iskoristiti
u jelima, a pogotovo paše zimi! Svakako probajte jer daje baš
poseban šmek!
Jaja na svinjskoj masti i čvarcima
Jednostavno, izdašno i provjereno dobro. Jaja na masti i još
posuta na svinjskoj masti neće razočarati ni kao romantičan
doručak u krevet ni kao priprema za dan na snijegu!
Krumpirići pečeni u gusjoj masti
Hrskavi, masni i aromatični. Volim krumpiriće, a ove možete
grickati, guštati u njima i bez burgera sa strane! – donosi
Jutarnji list.