okupile se u prelogu

Gradonačelnik Kolarek pozdravio najbolje hrvatske rukometašice, među njima i Međimurke

Smještene su u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, koji svojim uvjetima smještaja te sportskim terenima, omogućava vrhunske uvjete za pripreme naših najboljih rukometašica

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu za prve pripreme uoči Europskog prvenstva koje će se od 29. studenog do 16. prosinca 2018. održati u Francuskoj, a u sklopu nacionalnog tjedna reprezentacija, izabranice Nenada Šoštarića treniraju od 23. do 27. rujna u Prelogu.

Radi se o najboljim hrvatskim rukometašicama, članicama hrvatske rukometne ženske reprezentacije. Smještene su u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, koji svojim uvjetima smještaja te sportskim terenima, omogućava vrhunske uvjete za pripreme naših najboljih rukometašica, piše Grad Prelog.

Nakon Preloga, izabranice trenera Šoštarića putuju u Szekesfehervar u Mađarsku gdje će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Finske (28.9.2019. u 18:00h) i protiv Kine (29.9.2019. u 16:00h). Stručni stožer, uz izbornika Nenada Šoštarića, čine trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj te tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

Izbornik Nenad Šoštarić se osvrnuo na znatno promijenjen sastav reprezentacije i ciljeve koje želi ispuniti u ovom prvom ciklusu priprema za EHF EURO 2018.

– Sastav reprezentacija Hrvatske u odnosu na zadnje lipanjske utakmice sa Švicarskom i Ukrajinom se dosta promijenio. Ne našom željom nažalost. Promijenio se zbog subjektivnih i objektivnih okolnosti. Tri igračice su se oprostile od reprezentacije: Vesna Milanović Litre, Aneta Benko i Maja Kožnjak. Isto tako imamo dvije igračice koje su ozlijeđene s rupturama križnih ligamenata, Ćamila Mičijević i Marijeta Vidak.

S obzirom na to odlučilo se da na ovim pripremama, između ostalog, naglasak daju i na testiranju novih igračica na pozicijama lijevog vanjskog i desnog krila.

– Osnovni i primarni cilj ovih priprema je definitivno je obnavljanje svega onog što smo radili do sada i učenje, odnosno specijalizacija nekih novih elemenata u našoj igri. Nekakvih noviteta koje ćemo pokušavati primjenjivati u završnim pripremama, ali i na Europskom prvenstvu, rekao je.

Najbolje hrvatske rukometašice pozdravio je i posjetio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek zaželjevši im što bolji rezultat na skorašnjem Europskom prvenstvu. Također je izrazio zadovoljstvo što sve više vrhunskih sportaša za mjesto svojih priprema odabire Prelog i Sportsko rekreacijski centar DG Sport. 

Izbornik Nenad Šoštarić na ovu akciju pozvao je sljedeće igračice: Ivana Kapitanović, Tea Pijević, Antonija Tucaković, Katarina Ježić, Ana Debelić, Paula Posavec, Kristina Plahinek, Lucija Zeba, Anamarija Boras, Lea Vukojević, Larissa Kalaus, Dora Kalaus, Stela Posavec, Dora Krsnik, Valentina Blažević, Ivana Dežić, Ivana Krešić, Kristina Prkačin, Selena Milošević.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije