TROPSKO ČUDO

Često zanemaren, a tako dobar za naše zdravlje i izgled – upoznajte grejp!

Grejp je 'hibridna' vrsta voća koja ima malo kalorija, a obilje vitamina...

Grejp je siromašan kalorijama, ali je bogat različitim
vrijednim nutrijentima i odličan je izvor vitamina A i C. Ima
glikemijski indeks 25 zbog čega na utječe na razinu šećera u krvi
i razine inzulina, a to ga čini idealnim voćem za osobe koje
pokušavaju smršaviti. 

Mnoge studije tvrde da upravo konzumacijom grejpa, i drugih
agruma, možemo smanjiti rizik od dijabetesa, pretilosti,
srčanih bolesti, a grejp blagtovorno djeluje na ten, razinu
energije i težinu. 

Sadrži bombastičnu kombinaciju vlakana, kalcija,
likopena, vitamina C i kolina zahvaljujući kojoj
održava srce zdravim. Bogat je kalcijem koji je regulira krvni
tlak i pomaže u širenju žila. Američka udruga za srce
(Ameircan Heart Association) u istraživanju je objavila da
povećani unos flavonoida može sniziti rizik od ishemičnog
udara kod žena. 

Kod osoba koje su konzumirale flavonoide u agrumima poput grejpa
i naranča, rizik je bio smanjen za 19 posto. 

Grejp je bogat antioksidansima koji ‘obuzdavaju’ nepoznate
radikale u tijelu koji uzrokuju rak. Unos likopena povezan je sa
smanjenim rizikom od razvitka raka prostate u nekoliko
studija. 

Ova tropska voća idealna je za probavu i održavanje
zdrave stolice, a sastoji se od 9 posto vode pa je savršena
za tople ljetne dane i čuva nas od dehidracije. Vitamin C u
grejpu štiti kožu od štete koju čini sunce i zagađenost, a
promovira i proizvodnju kolagena koji je zadužen za
mladolik izgled i održavanje elastičnosti kože. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije