INGA GRGIĆ četvrti put prvakinja Hrvatske

U nedjelju u Osijeku održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske iz Karate centra Šenkovec nastupili su: Inga Grgić u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama, Marin Plavetić u konkurenciji učenika u katama, Mark Miller u konkurenciji učenika u katama, David Vidović u konkurenciji učenika u katama i Ozren Grgić u konkurenciji mlađih učenika u katama.



U konkurenciji mlađih učenika nastupilo je 19 natjecatelja. Već u prvom kolu Ozren Grgić se u svom debitantskom nastupu na prvenstvu Hrvatske sastaje s jednim od favorita Mateom Foderom iz KK Ivanec. Odličan nastup Ozrena i izvedba kate Heian Godan završava uvjerljivom pobjedom 5:0. U drugom kolu, usprkos odličnom nastupu s katom Heian Sandan, Ozren s 1:4 gubi od Manuela Vedriša iz KK Delta. Čudna odluka sudaca jer se Manuel natječe s nedovoljno poznatim katama (Uechi ryu) koje ni suci ne razumiju, a po našim pravilima pune su grešaka. U klubu su zadovoljni jer je nastup Ozrena bio jako dobar.

Marin Plavetić, Mark Miller i David Vidović također su debitirali na ovom prvenstvu. Nisu uspjeli proći kvalifikacije, iako je Mark imao veliku šansu do zadnjeg kola za ulazak u repasaž, ali to se nije dogodilo. Raduje kvaliteta njihovih nastupa i napredak pa se nadaju da će slijedeće državno prvenstvo biti puno bolje plasirani u ovoj kategoriji. U kategoriji učenika nastupilo je 27 natjecatelja.



Kategorija mlađih kadetkinja bila je i najbrojnija, s 30 natjecateljica. Inga Grgić je u svom stilu, bez izgubljene zastavice prošetala do prvog mjesta i širom otvorila vrata svojim nastupima u državnoj selekciji. Zadnjih godinu dana gotovo i ne zna za poraz. Takve dominacije već dugo nije bilo u pojedinačnoj kategoriji pa joj je čestitao i generalni tajnik europske karate federacije i predsjednik HKS-a gospodin Stjepan Čelan. Od slijedeće jeseni očekuju je kvalifikacijski turniri na kojima može izboriti nastup na prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore u Danskoj.



Veliki uspjeh ostvarila je i ekipa učenika u sastavu Mark Miller, David Vidović i Ozren Grgić. Oni su prvi put nastupili u ovom sastavu kao ekipa i ostavili dojam najuvježbanije ekipe na ovom prvenstvu. Poraženi su samo od kasnijih pobjednika ekipe KK Ipon iz Zagreba, a pobjedom nad ekipom KK Delta osvojili su 3. mjesto i najavili kandidaturu za još bolje rezultate na narednim natjecanjima. Ujedno su bili i najmlađa ekipa na ovom prvenstvu u kategoriji učenika.

Presretni su zbog ostvarenih rezultata. Na natjecanje su otišli s četiri debitanta koji su u potpunosti opravdali i premašili očekivanja i Ingom koja je još jednom dokazala svoju dominaciju na tatamiju. Trener je Tihomir Grgić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije