SLATKI HIT Međimurska kremšnita osvaja nepca diljem Hrvatske

Naše se Međimurje može pohvaliti s još jednim originalnim receptom u šarolikoj međimurskoj kuharici! O čemu se radi ispričala nam je Helena Mihaljković, vlasnica Radionice kolača Monika i slastičarnice Međimurska gibanica.

– Recept ‘Međimurske kremšnite’ tj. kremšnite od batata pripremamo već 15 godina, a autorica je moja majka koja je htjela osmisliti poseban kolač za mog oca dijabetičara. S obzirom na to da se bavimo time, njemu je bilo teško samo gledati sve te slastice koje nije smio pojesti, rekla je Helena.

Ova posebna kremšnita radi se bez šećera i jaja, a prirodni zaslađivač Stevija koristi se ako je batat premalo sladak, što cijeli kolač čini laganijim.

Često sudjeluju na manifestacijama i sajmovima u Zagrebu, Rijeci, Puli i ostalim hrvatskim gradovima gdje, kako Helena kaže, unaprijed naručuju i traže ovu originalnu ‘Međimursku kremšnitu’.

– Nažalost, ljudi su ispočetka često skeptični kad im kažete da su kremšnite napravljene od batata odnosno slatkog krumpira jer im se to čini neuobičajeno, dodala je.

Saznajemo da se okus kremšnite od batata ne razlikuje od okusa klasične kremšnite.

S obzirom na to da je ova ‘Međimurska kremšnita’ zdravija od obične potrebno je uložiti nešto više novaca za pripremu, ali rezultat je definitivno isplativiji i za ljubitelje zdravije prehrane te one koji boluju od dijabetesa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije