Par dana prije Martinja 2017. godine nazdravili smo prvoj, uvodnoj vinskoj večeri u Beški. Nanizali smo velika imena i kvalitete hrvatskih vinskih regija, užeg zavičaja i svijeta, a nakon dojmljivih bijelih, crvenih i rose vinskih večeri, posjedali smo za stolove pete – završne noći, noći Pjenušaca.
Tokom svih večeri predstavili smo točno 50 različitih vina. Publika je prihvatila tajna kušanja koja kreiraju ležernost i naglašenu iskrenost u doživljaju vina.
Dopuštaju i ekstra iznenađenja, kakvo smo si dopustili u predstavljanju engleske brut reserve “Bride Valley” legendarnog Stevena Spurriera ili u limited edition magnum izdanju prvog hrvatskog cidera “Buzdovan”, ponuđenog između međimurskog pjenušca Terbotz i talijanske pjenušave perjanice Ferrari.
Lineup večeri: sve gospođe pozdravljene su izvrsnim Sibon roseom, a gospoda Sibon brut pjenušcem. Uslijedili su Godiment Stina; Terbotz Jakopić; Cider Buzdovan; Ferrari Fratelli Lunelli, Maximo Kutjevo, Segura Viudas, Misal Peršurić, Veuve Clicquot, Centirion Bolfan i Tomac Amfora.
U revijalnoj dimenziji večeri publika je najozbiljnije pozdravila šampanjac V. Clicquot, Ferrari, Centurion i Tomčevu amforu, upamtio se Misal, ali i nulto izdanje Terbotza i Buzdovan. Zapamtio se i Beškin orašasti kolač, idealno združen s Tomčevom amforom.
Moderacije svih pet večeri potpisao je Ivan Goričanec, a autentične foto kreacije Denis Perčić. Nakon pet večeri tim bistroa Beška može reći “nešto smo stvorili”, publika može reći “znamo kuda nam je doći”, a svi skupa zaključiti: slovo A smo svladali, spremni smo za nastavak abecede!
A nastavak će se dogoditi – uskoro.