GRAD ČAKOVEC donirao radio stanice svim čakovečkim DVD-ima

Povodom Međunarodnog Dana civilne zaštite Grad Čakovec je svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima sa svog područja donirao prijenosne radio stanice. 16 kompleta prijenosnih radio stanica uručeno je u četvrtak na svečanosti u čakovečkoj Gradskoj vijećnici.

Tom prigodom gradonačelnik Stjepan Kovač je istaknuo kako se svaka kuna uložena u vatrogastvo višestruko vrati. Kazavši kako je donacija radio stanica samo jedna u nizu donacija istaknuo je kako Grad Čakovec ulaže u nabavku opreme, ali i u obrazovanje vatrogasaca.

“Vjerujem kako će ove radio stanice dobro poslužiti, ali što više u prevenciji, a što manje u intervenciji” rekao je Kovač. U ime DVD-a s čakovečkog područja na donaciji se zahvalio zamjenik čakovečkog gradonačelnika, a ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednica Grada Čakovca Mario Medved.

Naglasio je kako Grad Čakovec u vatrogastvo ulaže značajna sredstva, za Vatrogasnu zajednicu 250.000 kn, preko Mjesnih odbora za DVD-e 350.000 kn i još 1,1 milijun kuna za Javnu vatrogasnu postrojbu.

“Ovom donacijom čakovečkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima povećana je razina vatrozaštite građana”, naglasio je tom prilikom Medved. Podsjetio je kako je ovo četvrta donacija u posljednje četiri godine.

Dobrovoljni vatrogasci s područja Čakovca tako su do sada dobili pumpe, strujne agregate i motorne pile. Najavio je i skoro dobivanje 15 kompleta usisnog voda.

Poručio je i kako će kroz dvije-tri godine svaki DVD biti potpuno opremljen za natjecanja i intervencije. No, svi se nadaju kako tih intervencija neće biti puno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije