Vožnja ”quadovima”

Čari Međimurja mogu otkriti i tijekom noćne vožnje ”quadovima”. Tijekom off road avanture na ekstremnim dionicama, pravu dozu adrenalina pružit će im divlji teren. No, ne trebaju se brinuti, bit će osigurani od glave do pete jer tijekom vožnje moraju nositi podkapu, kacigu, rukavice i nepropusno odijelo. Sigurnost i zabava su zagarantirani.

Domaće međimurske recepture i kvalitetno vino

Nakon dana punog avanture i aktivnog odmora, vrijeme je i za gastronomske užitke. U Međimurju na svakom kutu možete kušati finu hranu. Od OPG-ova, vinarija i vinskih kuća do restorana i usputnih zalogaja.

Naša preporuka je čakovečka Mundoaka u kojoj bivši natjecatelj Masterchefa Marko Palfi radi prava mala gastronomska čuda. Čakovec je samo na pola sata vožnje od Svetog Martina na Muri pa je naša preporuka da se odvoji malo vremena za posjet Mundoaki gdje se može uživati u tradicionalnim međimurskim namirnicama, ali na totalno ”uvrnuti”, moderni Palfijev način.

Relaksacija uz blagodati vode

Pravi odmor za dušu i tijelo oduvijek je čovjeku pružala voda, pogotovo ona ljekovitih svojstava. Izbornik slovenske reprezentacije možda nije znao da je ona u Međimurju zapravo ostatak Panonskog mora koje je na tom području postojalo prije više desetaka milijuna godina.

Na nju je početkom 20. stoljeća englesko-mađarska tvrtka naišla slučajno, tražeći naftu, no umjesto ”crnog zlata” potekla je ljekovita voda! Samo nekoliko sati provedenih upravo u toj termomineralnoj vodi u bazenima Temple of Life u Termama Sveti Martin može pomoći slovenskim reprezentativcima da zaborave na sve brige s kojima su krenuli na rukometno prvenstvo, piše Gol.dnevnik.hr.