OSUĐENI OTAC I BAKA S 13 godina zatrudnjela, zbog dečka se htjela ubiti

Općinski sud u Varaždinu proglasio je krivima oca i baku 13-godišnje djevojčice jer su joj ‘omogućili život u izvanbračnoj zajednici s drugom osobom’, s kojom je i zatrudnjela.

Baka Jagoda H. i otac Senad B. osuđeni su na godinu dana zatvora, ona uvjetno na dvije godine, a njemu je kazna zatvora zamijenjena sa 720 sati rada za opće dobro. Kazneno djelo počinjeno je u razdoblju od 23. siječnja do 30. srpnja 2015. u Varaždinu, kad je 13-godišnja djevojčica živjela s dečkom Kristijanom O., koji je tada imao između 18 i 21 godine.

Jagoda H. je unuci zakonska skrbnica, a na suđenju je tvrdila da mladić nikad nije živio u njezinu stanu. Od sestrične je doznala da je unuka s dečkom, s kojim se upoznala preko Facebooka, otišla živjeti u Domašinec u Međimurju. Kako se nekoliko dana nije pojavljivala kod kuće, otišla je to prijaviti u Centar za socijalnu skrb. Nakon tri dana policija ju je vratila kući.

Kristijan O. je na suđenju tvrdio da mu je djevojčica rekla da ima 15 godina. Odmah nakon upoznavanja stupili su u spolne odnose, a svega par dana od prvog susreta uživo otišla je živjeti k njemu. Tek tada je doznao da ima samo 13 godina. Pokušao je prekinuti vezu jer je znao da krši zakon, no još je nekoliko puta dolazila kod njega na dan ili dva.

Jednog dana nazvala ga je Jagoda H. i pozvala ga u Varaždin, uz obećanje da mu se ništa neće dogoditi. Baka i otac odmah su mu poručili da može zaboraviti na prekid jer je iskoristio djevojčicu koja je ostala u drugom stanju. Zaprijetili su mu tužbom, a od Senada je dobio i batine. Otišao je kući po stvari, doselio se k njima i ostao šest mjeseci.

On i djevojčica, danas 15-godišnjakinja, više nisu zajedno. Čuo je da je rodila dijete koje je udomljeno kod neke obitelji. – Mišljenje je suda da su izrečene kazne pogodne da se njima izrazi društvena osuda zbog počinjenog kaznenog djela, te da se utječe na okrivljenike da ih ubuduće ne čine – piše u nepravomoćnoj presudi. Djevojčica je dva puta po tri tjedna zadržana u psihijatrijskoj bolnici zbog suicidalnih misli.

Otac tvrdi da se htjela ubiti zbog Kristijana. Djevojčica je od 2015. pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, odbijala je udomljavanje i navodno je i dalje s bakom, nezaposlenom i nepismenom ženom koja prima 750 kuna socijalne pomoći. Senad (34), otac desetero djece, živi pak s partnericom u kući na drugom kraju zajedničkog dvorišta. Od rada na crno u građevini zarađivao je do 3000 kuna mjesečno. Već je bio osuđivan.

Zbog silovanja je 2006. osuđen na četiri godine zatvora, a potom i uvjetno zbog neovlaštenog držanja oružja. Djevojčica je, kako neslužbeno doznajemo, prije nešto više od mjesec svjedočila utapljanju svog 16-godišnjeg prijatelja na rijeci Dravi. Senad se nakon toga požalio da neki u romskom naselju smatraju da je kćer kriva za utapljanje, pa su njemu i obitelji prijetili smrću i zapalili mu kuću. Susjedi kažu da ne znaju gdje trenutno živi, a ne viđaju ni djevojčicu, niti njezinu baku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije