ŠTO SE DOGODILO? Upisnice zbunile učenike i roditelje

Do nas su došle informacije kako su budući srednjoškolci i njihovi roditelji danas bili zbunjeni vezano uz upisnice za upis u prve razrede srednjih škola.

Upisi u srednje škole počeli su danas u 8 sati. Već u jutarnjim satima mnogi su krenuli kako bi upisali svoju djecu, no ostali su prilično iznenađeni kada to nisu mogli učiniti – jer nije bilo upisnica.

Da li je točna informacija kako danas nije bilo upisnica za učenike prvih razreda, a koji su došli na upis?, pitanje je koje smo postavili ravnatelju Tehničke škole Čakovec Draženu Blažeki, dipl.ing..

– Upisnice za upis u 1. razrede srednjih škola nigdje se ne kupuju, već ih učenici/roditelji mogu osobno ili u svojoj osnovnoj školi isprintati iz sustava e-upisi, i to danas nakon 12 sati. Do jučer u 15 sati učenici su trebali u osnovne škole odnijeti popunjene i potpisane prijavnice za određeno zanimanje.

Nakon toga, danas tijekom prijepodneva, Ministarstvo je analiziralo pristigle prijavnice i donosilo odluke o eventualnom “brisanju” pojedinih zanimanja u srednjim školama gdje je bio premali broj zainteresiranih učenika (npr. zbog samo 6 prijava za poljoprivrednog tehničara, izbrisali su Gospodarskoj školi to zanimanje, ali su ujedno toj šestorici prijavljenih učenika za poljoprivrednog tehničara omogućili upis u zanimanja koja su bila sa manjim prioritetom u njihovoj ili nekoj drugoj školi.

Na taj način danas do 12 sati dolazilo je do pomicanja na listama i u drugim školama. Konkretno kod nas upao je jedan učenik za elektrotehničara koji je prije bio kandidat za poljoprivrednog tehničara, te je time došlo do pomicanja u nekoliko zanimanja.

I nakon svega toga, danas od 12 sati printaju si učenici upisnice koje u nekim školama već danas, a u nekima kao i u TŠČ mogu donositi od sutra pa do srijede 19. srpnja, a raspored upisa za svaku je školu drugačiji – kaže ravnatelj Blažeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije