GULAŠFESTOM završeni Dani Dunjkovca

Ove nedjelje završeni su Dani Dunjkovca. U protekla dva tjedna održano je šest manifestacija. Prvi je bio Sportski dan u organizaciji Udruge žena Dunjkovec. Nakon toga Udruga Hrastinka organizirala je druženje na kuglani Hrastinka, a Škola nogometa Međimurec – Sloboda turnir za mlađe uzraste pod nazivom Hraščica kup.

DVD Dunjkovec bio je domaćin Županijskog vatrogasnog natjecanja. Udruga za očuvanje kulturne baštine četvrtu godinu za redom pred sumještane je izvela folklorne skupine na Večeri folklora. Ova je udruga organizirala i natjecanje u kuhanju međimurskog gulaša pod nazivom Gulašfest 2017.

Natjecalo se sedam ekipa: DVD Dunjkovec, Udruga žena Dunjkovec, Udruga Frkanovčani, DŠR Grabanice, ekipa Črnec, Udruga pivara sjever i ekipa Međimurske grude. Ocjenjivačka komisija u sastavu: Slađana Herman, Marija Borković i Snježana Zorković najboljim je proglasila gulaš Grabanica.

Drugi su bili Frkanovčani, dok je treće mjesto osvojila ekipa Črnca. Tim je ekipama predsjednik Međimurske grude Franjo Soldat uručio poklone. S obzirom da je ovo bila završna manifestacija u sklopu Dana Dunjkovca VMO Dunjkovec je uz pomoć Općine Nedelišće i TZ Općine Nedelišće za sve posjetitelje pripremio besplatni gulaš i zabavu uz živu glazbu. P

risutne su pozdravili načelnik Općine Darko Danija i predsjednik VMO-a Dunjkovec Anđelko Kraljić koji uručio zahvalnice predstavnicima Općine Nedelišće, TZON i udrugama koje se sudjelovale u realizaciji ovogodišnjih Dana Dunjkovca. Na kraju je konstatirao da su prvi Dani Dunjkovca bili uspješni te izrazio želju da postanu tradicionalni.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije