SVETI MARTIN Od lovaca kupuju šumu za nove turističke sadržaje

Pod predsjedanjem svog predsjednika profesora Dražena Crnčeca, Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri održalo je svoju 33. sjednicu, posljednju u ovom sazivu, te je po njezinom završetku upriličen domjenak sa željom da se ovako uspješan rad vijeća nastavi i u novom sazivu.

Vijeće je donijelo Pravilnik o postupku jednostavne nabave kojim se sukladno Zakonom o javnoj nabavi ne postoji obveza provedbe postupka javne nabave. Odlukom vijeća, na pet godina, općina u najam daje poslovni prostor koji je njezino vlasništvu i nalazi se u zgradi bivše pošte.

Jednoglasno vijeće je prihvatilo izvješće o radu MURS Ekoma, koncesionara za skupljanje i odvoz smeća za 2016. godinu, te je donijelo Odluku o kupnji zemljišta od 15.423 kvadratna metra od Lovačkog društva ‘Trčka’ u vrijednosti od 100. 000 kuna. Šuma će se iskoristiti za kreiranje i stvaranje novih turističkih sadržaja.

Donijeta je i Odluka o raspoređivanju sredstava za redovno godišnje financiranje političkih stranaka u Općinskom vijeće Sveti Martin na Muri za 2017. godinu. Za svakog vijećnika politička stranka dobiva 150 kuna, odnosno 10 posto više za ženu zastupnicu.

Vijeće je donijelo i Odluku odnosno suglasnost na ulaganja NK Poleta koji kani podnijeti zahtjev za potporu na Natječaj ‘Mjere 07’, a odnosi se na rekonstrukciju i opremanje klupskog igrališta. Vrijednost ulaganja odnosno projekta je 4.000.000 kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije