TRI POSTOLJA za naše mlade

U subotu i nedjelju Krapina je bila domaćin 4. Turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza – Memorijala Ivice Švaljeka na kojemu su s tri osvojena pokala uspješni bili i članovi naših klubova. Najuspješniji ponovo Kotoripčan Stjepan Škoda, u mlađim kategorijama igrač MSTC Čakovca, koji je nastavio niz odličnih rezultata u ovoj sezoni i u kompletnoj kadetskoj konkurenciji izborio finale. Samo stepenicu ranije, u polufinalima, od turnira su se oprostili njegov klupski suigrač Matija Strbat u kategoriji najmlađih kadeta, a isti je plasman u kategoriji najmlađih kadetkinja ostvarila talentirana Marta Novak iz STK Putjana.

Stjepan Škoda je na putu do finala među kadetima najprije lako, prvim mjestom, prošao kvalifikacijsku skupinu, u šesnaestini finala bio slobodan, u osmini finala u pet setova eliminirao Metera iz zagrebačke HASTK Mladosti. Protiv njega nemoćan je u četvrtfinalu bio Šantek iz Ljubešćice, koji mu je oduzeo jedan set, a s mnogo truda u polufinalu je izbacio drugoga s rang liste Filipa Borovnjaka iz GSTK Zagreba, okrenuvši vodstvo Zagrepčana od 2:0. Ovako fizički i psihički iscrpljen u finalu se sučelio s najboljim hrvatskim kadetom Ivorom Banom iz HASTK Mladosti protiv kojega je također igrao pet setova, i u ravnopravnoj borbi izgubio 3:2.

Skupinu je u kadetskoj kategoriji drugim mjestom prošao i Noa Vresk iz Mihovljana i nažalost već u šesnaestini finala ispao od Draguna iz Dugoga Sela, a još su igrali i njegovi klupski kolege Dominik Toplek, Lovro Varga i Niko Vidović te Putjančan Hrvoje Vurušić, koji nisu prošli skupine, ali su Varga i Toplek dobili po jednu partiju.

Matija Strbat je također bez poraza prošao skupinu najmlađih kadeta i bio slobodan u šesnaestini finala, a zatim u osmini finala s 3:1 pobijedio Puljanina Krtolića. U četvrtfinalu još je lakše, s 3:0 izbacio Šebelju iz Opatije, a u polufinalu s 3:0 ispao od kasnijega pobjednika Andreja Papka iz Dugoga Sela. Skupinu je drugim mjestom prošao i Ivor Colev iz Putjana, ali ga je zatim već u šesnaestini finala s 3:1 eliminirao Mark Marčec iz MGK Drave iz Žabnika.

Još je lakše kvalifikacije, s tri pobjede od po 3:0, prošla Marta Novak među najmlađim kadetkinjama, koja je također u šesnaestini finala bila slobodna, a zatim u osmini finala s 3:0 eliminirala Brunu Gučin iz Stubice, a u četvrtfinalu istim rezultatom i Maju Bolješić iz GSTK Zagreba. Nažalost, u polufinalu je s 3:1 izgubila od kasnije pobjednice, u subotu vrlo raspoložene Sene Smailji iz Opatije.

Imali smo i tri igrača u juniorskoj kategoriji, od kojih su Stjepan Škoda i Filip Godina iz MSTC Čakovca bili drugi u svojim kvalifikacijskim skupinama, ali se nisu probili dalje od šesnaestine finala, gdje je Škoda s 3:2 izgubio od Šanteka iz Ljubešćice, protiv kojega je igrao i u kadetskoj kategoriji i pobijedio, a Godina s 3:1 ispao od Kuzmića iz Pule. Skupinu u istoj kategoriji nije prošao David Čukulic iz Kos-Kotoribe, koji je protiv teških suparnika još jedanput platio danak neiskustvu zbog maloga broja ovakvih turnira.

Ovo je bio posljednji od četiri turnira, koji su se bodovali za nastup na tzv. Mastersu – Memorijalu Dean Šešelja, 25. i 26. ožujka u Puli, na kojemu će u svakoj od osam kategorija igrati po šesnaest igrača, odn. igračica, četrnaestero po rang listama s ovih turnira i dvoje po pozivu trenera reprezentacija. Od naših mjesta su osigurali Stjepan Škoda, koji je prvi na rang listi kadeta, Marta Novak, prva na listi najmlađih kadetkinja, Matija Strbat, četvrti na rang listi najmlađih kadeta i Paula Markati četrnaesta u plasmanu seniorki. Stjepan i Marta mogu se nadati i pozivu iz pričuve za kategorije juniora, odn. mlađih kadetkinja, jer su na listama osamnaesti, a i Noa Vresk, koji je dvadeseti na listi kadeta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije