Krunoslav Mađarić – kako spojiti obiteljski život, posao i nogomet

Krunoslav Mađarić (41) jedan je od rijetkih igrača NK Dubrave s dugogodišnjim iskustvom. Rodom je iz Sivice, ali svoje prve nogometne uspjehe i rezultate ostvario je u NK MTČ – u u Čakovcu kao pionir. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja, odlazi u Maribor u srednju školu i s 15 godina igra u Sivici. Nakon nekoliko godina odlazi u NK Varteks gdje igra i trenira četiri godine u kategoriji juniora. To razdoblje smatra i najljepšim razdobljem svog tinejdžerskog života zbog kvalitetne ekipe i ostvarenih uspjeha.

Najduže je igrao u nogometnom klubu Omladinac u Novom Selu Rok gdje se natječe u seniorskoj ekipi u II. hrvatskoj ligi. Tu je naučio najviše toga i stekao najviše iskustva. Također, istaknuo je kako mu je ovo razdoblje bilo najteže i najnapornije, ali i najljepše u seniorskoj karijeri.



Na pitanje kako spojiti obiteljski život, posao i nogomet odgovorio je da se uz puno razumijevanja i odricanja sve može uskladiti te je objasnio kako je u Omladincu trenirao četiri puta tjedno, a s posla je odmah išao na treninge, dok je vikende provodio na dugim putovanjima na gostujuće utakmice, ali da mu to nije smetalo jer se radilo o nogometu.

Danas ima ženu Martinu i dvoje djece Lauru i Lovru. Lovro također ide njegovim koracima i igra u nogometnoj školi Nogometaš 13 u kategoriji U – 12, a već je i dobio njegov nadimak ‘Mađo‘. Tu su školu ovog ljeta ponovno osnovali i udružili se nogometni klubovi Sivice i Podturna.

Što se tiče njegove trenerske karijere, također ima puno iskustva. Pet je godina igrao u Dubravi kao trener – igrač, a nakon ozljede odlazi u Vratišinec gdje trenira seniorsku ekipu dvije godine.

Danas je trener mlađim uzrastima već treću sezonu – dvije sezone u NK Dubravi, a od ovog ljeta u nogometnoj školi Nogometaš 13 gdje trenira kategorije U – 12 i U – 14. Oni se natječu u kvalitetnoj ligi Međimurja i u ovoj polusezoni ostvarili su solidne rezultate, a trenutno se nalaze na četvrtom i šestom mjestu.



Kao trener, istaknuo je problem odgoja djece i smatra da su neki zbog toga previše neozbiljni i na terenu. Djeca ga smatraju dobrim trenerom i svi ga vole i cijene. Najviše vole slušati njegove priče i anegdote iz njegove mladosti koje im priča, ali nije im žao ni kad im nešto prigovori.

U svojoj nogometnoj karijeri igrao je u još mnogim klubovima, a danas igra s vrlo mladom momčadi NK Dubrave. Tu se osjeća dobro i svi ga prihvaćaju i cijene zbog njegovog iskustva i znanja. Cijene ga također i svi ostali u klubu, a za njega imaju samo riječi pohvale.

Većinu utakmica je među ključnim igračima zadnje linije, ali zbog obaveza s djecom u školi nogometa nema vremena za dolazak na treninge dok su mu vikendi prepuni nogometnih utakmica. Za njega kažu da je marljiv i nesebičan, a najviše voli poštenu i korektnu utakmicu.


Na kraju bismo se osvrnuli na cijelu ekipu NK Dubrave koja trenutno broji 18 igrača i u ovoj polusezoni ostvarili su odlično drugo mjesto u II. Međimurskoj ligi – A. Zabili su ukupno 36 golova, među kojima se ističe Davor Mučić s 11 zabijenih golova, dok je golman primio samo 20 golova u petnaest utakmica.

Krunoslav nam je na kraju rekao kako nije bitan pojedinac, već cijela ekipa koja zajedno može postići sve, ako su složni i drže se zajedno.

Također je svima čestitao sretan Božić i Novu 2017. godinu te zaželio puno uspjeha svim nogometnim klubovima, a čestitkama se pridružuju i ostali igrači, trener i uprava kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije