Na kadetskom božićnom stolnoteniskom turniru najviše medalja Putjančanima

Na ovogodišnjem božićnom stolnoteniskom turniru za kadetske kategorije, odigranom u subotu u dvorani Osnovne škole Jože Horvata u Kotoribi, u 8 se kategorija natjecalo 64 mladih igrača i igračica iz 8 klubova. Bilo je prijavljeno njih 75, ali se jedanaestero iz razno raznih razloga nije pojavilo u dvorani, čime je donekle narušen trud domaćina, STK Kos-Kotoribe, da ovaj tradicionalni turnir u potpunosti uspije. No, oni koji su igrali maksimalno su se borili za medalje suorganizatora, Međimurskoga stolnoteniskog saveza, u čemu su ovoga puta najuspješniji bili predstavnici Putjana, koji su kućama ponijeli njih 9 (3 zlatne i 6 brončanih).

Neznatno slabiji s 8 su medalja (2 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane) bili mladi igrači i igračice Mihovljana, a zatim sa 7 medalja (2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane) predstavnici domaćina. U dvije kategorije za zlato su se borile igračice GSTK Preloga, ali nisu uspjele osvojiti pobijediti pa su se morale zadovoljiti srebrnim medaljama, a Preločanci su osvojili još i 2 brončane medalje. A 2 je medalje, 1 zlatnu i 1 brončanu, za MSTC Čakovec osvojio Matija Strbat, dok je jedinu medalju, brončanu, od članova Šenkovca osvojila najmlađa kadetkinja Hana Jurinec.

U kategoriji limača najbolji je bio Ivor Colev iz Putjana, koji je u finalu s 3:1 savladao Doriana Pišpeka iz kluba domaćina, a treće mjesto su podijelili drugi Putjančan Karlo Perčić i drugi Kotoripčan Marko Knez.

U finalu limačica gledali smo kotoripski finale u kojemu je Nela Kovačić 3:0 nadigrala Ninu Friščić, a treće mjesto su podijelile dvije Putjančanke, Franka Mesarić i Larisa Ladić.

Matija Strbat iz MSTC Čakovca pobjednik je kategorije najmlađih kadeta, a njegov protivnik u finalu bio je Dino Sović iz Kos-Kotoribe. Treća mjesta su podijelili Ivor Colev iz Putjana i Dominik Petković iz GSTK Preloga, a u završnicu, među najboljih 8 plasirali su se još Preločanci Adrian Kos i Karlo Mlinarić te Mihovljančan Matijas Jesen.

Marta Novak iz Putjana osvojila je dva zlata


Prvu od svoje dvije zlatne medalje na turniru Marta Novak iz STK Putjana, pobjedom u finalu nad Agiom Malvić iz GSTK Preloga, osvojila je u kategoriji najmlađih kadetkinja, a brončane medalje su osvojile Hana Jurinec iz STK Šenkovec i Lana Horvat iz Kos-Kotoribe.

Denis Toplek iz STK Mihovljana bio je najbolji u kategoriji mlađih kadeta. U finalu je bio bolji od svojega klupskog kolege Antonia Bodaleca, treće mjesto su podijelili Matija Strbat iz MSTC Čakovca i Fran Žeželj iz Putjana, a plasman u završnicu je izborio još i Mihovljančan Ali Avdija.

Svoje drugo zlato Marta Novak je osvojila među mlađim kadetkinjama, a u ovoj je kategoriji njena protivnica u finalu bila Vanesa Bubek iz Mihovljana, dok su treće mjesto podijelile druga Mihovljančanka Lucija Balog i Agia Malvić iz Preloga svojom drugom medaljom na turniru. Završnicu su izborile još i Tijana Colar iz Šenkovca i Antonija Martinec iz Preloga.

U sa 17 igrača najmasovnijoj kategoriji kadeta potpuna dominacija igrača Mihovljana, čiji su igrači odnijeli sve 4 medalje, a u završnicu, među najboljih 12 plasirala su se još dvojica. Izostanak nesumnjivo najboljega kadeta Međimurja, Kotoripčana Stjepana Škode, umnogome je olakšao posao Noi Vresku iz Mihovljana, koji je osvojio turnir bez izgubljenoga seta. Protivnik u finalu bio mu je Dominik Toplek, broncu su podijelili Lovro Varga i Niko Vidović, četvrtfinale su dohvatili njihov mlađi klupski kolega Denis Toplek, Matija Lukša iz Donjega Vidovca, Pavlo Dornik iz Kos-Kotoribe i Hrvoje Vurušić iz Putjana, a kvalifikacijske skupine su još prošli Kotoripčan Domagoj Dežđek, Putjančan Fran Perčić te Mihovljančani Vito Jambrošić i Josip Dolenec.

U kategoriji kadetkinja od 5 prijavljenih pristupile su samo 3 igračice, koje su međusobno odigrale bod sustavom. S dvije pobjede prvo mjesto je osvojila Gabrijela Siladi iz Kos-Kotoribe, drugo Tonka Hozjak iz GSTK Prelog, a treće Ana Novak iz Putjana.

Medalje su slavodobitnicima podijelili voditelj turnira Dražen Radmanić i predsjednik Kos-Kotoribe Ivan Špicar, a mlade je igrače i igračice pred početak natjecanja slatkim paketićima razveselio Djed Božićnjak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije