Stolnotenisači ZEN-Šenkovca 2 ponovo na čelu 1. lige

Osmo kolo stolnoteniskih liga obilovalo je nizom zanimljivih utakmica, ali je u središtu pozornosti bio derbi u 1. ligi u kojemu su Putjane Brid visoko porazile Mihovljan 3 Prima biro pa je na čelu tablice, pobjedom kod Mihovljana 2, ponovo ZEN-Šenkovec 2. Kolo prije kraja poznat je prvak prve polusezone u 5. ligi, ZEN-Šenkovec 4, koji je prednost od tri boda napravilo pobjedom u derbiju nad Čakovcem 5, a u svim ostalim ligama, osim u sedmoj, gdje se već odigralo prvo kolu drugoga dijela, oni će se znati nakon završnoga kola.

U 1. ligi prevaga za dva boda u derbiju protiv Mihovljana 5 Prima biroa s tri je pobjede bio Boris Preksavec, koji je nanio i prvi poraz u prvenstvu Nini Bujanu, a ne manji doprinos s dvije pobjede je dao i veteran Tomislav Koprivec. Novi lider, ZEN-Šenkovec 2, nije se previše namučio protiv Mihovljana 2, a neizvjesno je bilo između Nedelišća 1 i Katexa čiji je susret, bez neporaženoga igrača, završio neriješeno. Stjepan Škoda je tricom najzaslužniji za pobjedu za Kos-Kotoribu 2 u Hodošanu, a utakmica između Čakovca 1 i MSTC Čakovca 2 je odgođena.

U 2. ligi, nakon poraza ZEN-Šenkovca 3 od GSTK Preloga 1, i unatoč trici Maje Trupković za šenkovečki sastav, Mala Subotica 1 i HE-DRA 1 su na vrhu pobjegli na tri boda prednosti. Draškovčani su nanijeli katastrofalan poraz Kos-Kotoribi 3 u gostima, a Sobočanci također s tek jednom izgubljenom partijom deklasirali Draškovec. Na bod zaostatka iza Šenkovčana se visokom pobjedom nad posljednjim Čakovcem 2 približio prvi sastav Lopatinca u kojemu je bez gubitka seta, pojedinačno i u paru s Damirom Ivanušom, blistao Rajko Bel, a u derbiju donjega dijela tablice ŠŠK Čaku je bod u zadnjoj partiji protiv Lopatinca 2, za koji je tricu upisao Dejan Ivanuša, donio Vinko Grgić.

Vodeći Čakovec 4 je u 3. ligi gubitkom boda kiksao kao domaćin protiv Hodošana 2, u čijoj je ekipi s tri pobjede iznenadio Jurica Pandur, pa su mu se pobjedama na samo dva boda približili Putjane 3 i Kos-Kotoriba 4. Putjančani visokom pobjedom nad Hodošanom 3, a Kotoripčani, uz tricu Igora Munke, kod Mihovljana 4. S po devet bodova izjednačeni su na sredini tablice Čakovec 3, Donji Kraljevec 2 i Goričan 1 s time da su Čakovčani lako pali u Goričanu, uz tricu Daria Grda za domaće, a Donji Kraljevec 2, tek uz gubitak jedne partije i to u igri parova, slomio posljednje plasiranu HE-DRU 2.

U 4. ligi, pobjedom u gostima nad Rozika biroom, na vrhu je i dalje sa sto postotnim učinkom USTA Belica 1, a na dva boda zaostatka je prati GSTK Prelog 2, koji je Putjanama 5 prepustio tek jednu pobjedu. Treće plasirano Nedelišće 2 dobrano se namučilo protiv Zasadbrega za koji su sve četiri pobjede, pojedinačno i u paru s Markom Pergarom, djelo Josipa Magdalenića. U srazu ekipa iz briježnoga dijela županije Dragoslavec Breg i Lopatinec 3 su odigrali 5:5, a Putjane 4 su uz tricu Zlatka Murkovića bile bolje od Donjega Kraljevca 1 i pomaknule se prema sredini tablice.

Vodeći u 5. ligi ZEN-Šenkovec 4, kako smo već spomenuli u uvodu, je pobjedom od 6:4 u derbiju iza sebe za tri boda ostavio Čakovec 5 i već je prvak prvoga dijela prvenstva. Šenkovčanima je s tri pojedinačne pobjede i u paru s Denisom Barbićem dobro parirao Danko Šimon, ali nedovoljno za uspjeh Čakovčana.

U pratnji su, ali s dosta velikim zaostatkom Goričan 3, USTA Belica 2 i Mihovljan 5, koji su svi u 8. kolu pobijedili. Gorčenci s visokih 9:1 posljednju na tablici HE-DRU 3, Beličanci visoko, ali s dosta muke uz najveći učinak Marijana i Damira Sečana, Kos-Kotoribu 5, a Mihovljančani tricama Dore Cividini i Lovre Varge u gostima Putjane 6. U preostaloj utakmici Donji Vidovec 1 je, s pet partija u pet setova, bio bolji od Putjana 7 pa ih je preskočio na tablici.

ZEN-Šenkovec 5 novom je pobjedom, kod Svete Marije 2, uz trice Dine Ratajec i Lovre Balića, i dalje bez poraza na vrhu 6. lige. Na dva boda zaostatka prati ga Sveta Marija 1, koja je u gostima kod Mihovljana 6 i doživjela svoj prvi poraz, uz tricu Dominika Topleka za Mihovljančane, koji su joj se približili na samo jedan bod, a dva su boda iza ‘mladići’ iz Putjana 8, koji su tek s gubitkom jednoga seta deklasirali neiskusne dečke iz Goričana 4. Povratnik Mario Dokleja tricom je inicirao pobjedu Nedelišća 3 nad Goričanom 2, a u sredinu tablice je, pobjedom nad Goričanom 5 uz tricu Branka Krčmara, zasjela Mala Subotica 2.

USTA Belica 3 je u 7. ligi neriješenim ishodom u gostima kod Putjana 9, unatoč novoj trici Dragana Horvata, izgubila prvi bod u prvenstvu pa joj se na dva boda zaostatka, pobjedom protiv četvrtoga klupskoga sastava, približila treća ekipa GSTK Preloga. Donji Vidovec 2 je uvjerljivo došao do dva boda kod Svete Marije 3 i na tablici se bodovno izjednačio s Kos-Kotoribom 6, koja je bila slobodna. Više pogledajte u izborniku Stolnoteniske lige.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije