Dramatična europska pobjeda odbojkaša Centrometala

Sjajna odbojkaška utakmica u Nedelišću pred dobro popunjenim tribinama dvorane Aton. Odbojkaši Centrometala u svom prvom europskom nastupu ostvarili su pobjedu od 3:2 i zadržali šanse za prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Sam početak karakterizirala je nervozna igra obje momčadi. Zahvaljući brojnim neforsiranim greškama domaćih igrača Šempeter je poveo 8:4. No niti gosti nisu briljirali, čak njihovih 13 grešaka, od toga osam na servisu omogućavalo je Centrometalu držati priključak. Gosti su vodili veći dio prvog seta i prvi stigli do set lopte. Nisu je iskoristili, Centrometal nošen podrškom s tribina koristi svoje prvo vodstvo u setu i osvaja prvi set 26:24.

U drugom setu slična priča, vodi Šempeter, znatno su smanjili broj svojih grešaka, a Centrometal sustiže. U završnici Centrometal ulazi s poenom zaostatka, ne koristi kontru, nakon toga Slovenci uzimaju set 25:19, mnogo lakše nego se to činilo do kraja samog seta.



Sva nervoza kod domaćih je nestala u trećem setu, konačno su potpuno u utakmici i rezultat toga je 8:5 na prvom odmoru, na drugom 16:9. Bez ikakvih problema Centromtal uzima seta 25:21 i vodi 2:1 u setovima.

Početkom četvrtog seta Centrometal imao malu prednost, na prvom tehničkom odmoru 8:7. Slovenci su to okrenuli i poveli s pet pena prednosti. Centrometal se ne predaje i u završnici dolazi samo na poen zaostatka. Kod 22:23 Stanković promašuje servis. No opet dolaze u poziciju poravnati rezultat, zadnji napad kod 24:23 za goste Posavec smečira u aut i na semaforu je 2:2.

Peti set su bolje otvorili Hrvati, no Slovenci se vraćaju u igru. Na promjeni strana je 8:7 za Centrometal. U dvorani je ogromna podrška domaćima, na 12:9 se činilo da je pobjeda u rukama. Šempetera ne misli tako i nakon neuspješnog prijema Kurteša poravnato je 13:13. Centrometal ima prvu meč loptu, zatim Šempeter prolazi. Slovenci ne koriste svoju meč loptu. Na kraju 17:15 za Centometal za veliko slavlje hrvatske momčadi i njegovih navijača.



U redovima Centrometala najbolji Bogdanović s 21 poenom, odličan nastup i Posavca koji je upisao 18 poena. Šteta da na tom nivou nisu bili neki drugi igrači jer je dojam da su Međimurci mogli i do maksimalne pobjede. Kod slovenske momčadi najbolji Pokeršnik s 23 poena, slijedi Robida s 18 poena. Najbolji server na utakmici je bio Gotal s tri as servisa, primač Posavec, a bloker Javornik kod Slovenaca.

Uzvrat je 22. prosinca u Sloveniji, pobjednik ovog dvoboja će po svemu sudeći u norveški Bergen.

2017 CEV CHALLENGE CUP
Nedelišće, dvorana NGC Aton, gtledatelja 300
Suci: Husejnović (BIH), Katona-Batkai (Mađerska)
Centrometal: Marciuš, Puđa 1, Kurtes, Gotal 6, Juras, David, Vuk, Palinkaš 12, Posavec 18, Stanković, Bogdanović 21, Novak, Kopačević 3, Vincek 12 (trener Kovačić)
Šempeter : Marovt 3, Bukšek, Robida 13, Oder, Pokeršnik 23, Majer, J. Vrhunc, Udrih, G. Vrhunc 8, Javornik 18, Majcenović Zuka 2, Hirci 9, Hrastovec (trener Cilinšek)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije