OŠ Petar Zrinski Šenkovec najuspješnija na 23. Hrvatskom dječjem festivalu

Ovogodišnji Hrvatski dječji festival u Zagrebu, 23.po redu, bio je posvećen 100. godišnjici izlaska “Priča iz davnina” naše Ivane Brlić-Mažuranić. Festival se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Na pozornici Velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu čule su se 23 nove dječje pjesme, dok je u predvorju dvorane bila otvorena izložba izabranih i nagrađenih dječjih likovnih radova. Članovima prosudbenih povjerenstava zadatak nije bio nimalo lagan, no njihova konačna odluka osobito je razveselila naše učenike.

Mladi književnicii iz naše škole čiji su literarni radovi posebno nagrađeni su Ozren Grgić i Zoja Šestak metorice Radojke Oreški, Magdalena Trupković mentorice Vesne Golub, Mauro Janušić i Niko Farkaš mentorice Jasminke Mesarić, Vita Bajsić i Mia Šalja mentorice Senke Saško.

U likovnoj kategoriji pristiglo je 250 radova. Pet likovnih radova iz naše škole je nagrađeno. Mladi učenici čiji su likovni radovi posebno nagrađeni su David Podgorelec mentorice Ladislave Šestak Horvat, Vinko Lukman mentorice Lane Topličanec Horvat, Lorena Mihalković mentorice Radojke Oreški, Aleksandar Kovačić mentorice Senke Saško i Tea Rojko mentora Josipa Mihalkovića. Svi nagrađeni literarni i likovni radovi objavljeni su u ovogodišnjem Zborniku.

Kao najuspješnija škola, u kratkom smo roku morali uvježbati međimursku pjesmu. Brzo smo se snašli otpjevavši pjesmu Vija se kolo koju smo uvježbali svi zajedno u autobusu, na putu do Zagreba. Osvojili smo simpatije publike i zasluženo dobili buran pljesak, ali i veliku čokoladu kojom smo se osladili na povratku.

Svi učenici, mentori, ravnatelj te škola u cjelini bili su javno pohvaljeni od strane Organizatora! Ponosni smo i već se veselimo nastupu na 24. Hrvatskom dječjem festivalu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije