Rukometašima Čakovca drama u Ivanić Gradu

U 7. kolu 2. HRL Sjever ekipa Čakovca gostovala je kod pretposljednje, druge ekipe MRK Ivanić u Ivanić Gradu i pobijedila 24:25. Iako su dosadašnji rezultati i poredak na tablici sugerirali da je MRK Čakovec u ovom susretu favorit to se nije pokazalo kao točno.

Otvaranje utakmice nije počelo obećavajuće. Nakon dvije greške u napadu već u prvoj minuti dva gola u mreži Čakovčana, da bi tek nakon konsolidacije redova, prvenstveno u obrani, koju smo počeli igrati na razini na kojoj se očekuje tek u 15 minuti, poveli 6:10, no uporni i agresivni domaćini vraćaju se u utakmicu i na poluvrijeme se odlazi s jednim golom prednosti za našu ekipu.

Na početku drugog poluvremena igra se gol za gol da bi u 48. minuti naša ekipa imala tri gola prednosti, no i ovog puta uporni domaćini, koji su veći dio susreta igrali veoma grubo, preko granice sportskog ponašanja (više puta zatvorenim šakama udarali naše igrače, a Bruni Dvanajščaku u nesportskom prekršaju iščašili rame, gdje moramo spomenuti sudački par, prema našem mišljenju nije pravedno sankcionirao), furioznom serijom od 6 golova vratili su se u utakmicu te su u 54. minuti imali vodstvo od tri razlike.

Ovog puta naša ekipa je u podređenom položaju te lovi rezultat, ali dobrom igrom u obrani dvije minute prije kraja uspijevamo doći na gol prednosti. U slijedećem napadu uspijevaju se obraniti te u brzom napadu mladi Filip Gradiščaj ima otvoren udarac prema golu za dva razlike i konačnu pobjedu, no promašaj daje domaćinu novu nadu, koju nisu uspjeli iskoristiti pa je 30 sekundi do kraja susreta, s jedim golom prednosti, lopta u čakovečkimrukama.

Nakon 15 sekundi igre sudački par podiže ruke za pasivan napad, a Marko Petek radi prekršaj u napadu te domaćin juriša u polukontru po pogodak za izjednačenje kada naš kapetan Balog radi prekršaj za isključenje što automatski znači i penal za domaćine u posljednjim sekundama susreta. I kad su svi u dvorani pomislili kako će susret završiti neriješenim ishodom, vratar Nikola Marciuš obranio je kazneni udarac Lovru Malecu, najboljem pojedincu iz redova domaćina, za veliko slavlje naše ekipe.

Susret su obilježili veoma grubi prekršaji domaćina, koji su većinom sastavljeni od igrača rođenih 1998. godine od kojih nekih igraju u prvoj ekipi Ivanića te imaju iskustvo igranja u premijer ligi (Bunjevac, Presečan, Malec, Janković, Čuljat i Glumac) kao i ponovno mnoštvo nerealiziranih zicera od strane naše ekipe koja još uvijek nije kompletna (ozljede Horvatića i Sklepića, a ovog puta izostao je i Tkalčec, dok je Bratković zatražio ispisnicu).

Nakon teške utakmice i još teže izborene pobjede MRK Čakovec s deset osvojenih bodova nalazi se na diobi 3. mjesta s ekipama RK Prelog i drugom ekipom premijer ligaša GRK Varaždin 1930 s kojom nas u subotu na domaćem terenu očekuje bitan derbi susret u kojem bi pobjedom zadržali priključak za vodećim PPD Zagreb 2 (14 bodova) i RK Petrinja (11 bodova).

Za MRK Čakovec nastupali su: Benjamin Kovačević, Emanuel Radiković (3), Vedran Škrobar (4), Igor Balog (6), Nikola Petek (1), Vjeran Toplek (1), Filip Gradiščaj (4), Filip Paler, Bruno Dvanajščak, Marko Petek (6), Nikola Marciuš, Ivan Bedić i Lovor Pintarić.



Mlađe dobne skupine

U 4. kolu 1. HRLDB Sjever igranom u Prelogu odigrana su dva susreta protiv RK Garešnice te RK Daruvar. U prvoj utakmici odlična igra u oba smjera, kreativno u napadu i uvjerljiva pobjeda protiv vršnjaka iz Garešnice 29:18. U drugoj utakmici protiv vrlo jake ekipe Daruvara uz dosta tehničkih grešaka i slabijom obranom nismo uspjeli nametnuti svoj ritam igre, što gosti koriste i utakmica završava porazom 16:25.

Nastupili su: Ninić 17, Hozmec 6, Varošanec 5, Čapalija 2, Mikulić, Šoltić 2, Malašić 5, Golubić , Mavrek , Novak 4, Bel, Vinković 1, Horvat, Tkalec 1, Črešnjovec, Želežnjak, Kostel 1. Trener Dario Varga, prof.



Mlađi kadeti odigrali su 4. kolo 1.HMKRLS koje se održalo Ludbregu. Znali smo da su ekipe Ludbrega i Koprivnice nominalno jače od nas ali smo išli pokušati iznenaditi. Ipak, psihološka barijera koja je očita pokazala se prevelikom preprekom pa nismo uspjeli u našoj nakani. U prvoj utakmici protiv Koprivnice 3. iz prošle sezone, dobro otvaranje nakon čega uz par tehničkih grešaka gosti stvaraju prednost koju su održali do kraja utakmice 13:20. Ekipa Ludbrega 2. iz prošle sezone dominirala je od samog početka u svim segmentima igre, a naši dečki su odigrali slabu utakmicu pa je i rezultat sukladan 14:33. Ostaje dojam da trebamo sazrjeti i prestati previše respektirati pojedine ekipe i okrenuti se sebi i svojem načinu igre.



Nastupili su: Antonio Bogojević 1, Borna Belović , Niko Dering 3, Fran Golubić 1, David Kovačić 1 , Ilan Mislović 1, Noah Novak 1, Leo Srebrnjak 2, Tin Tompić 3, Vilim Vrbanec 2 , Ante Žibek 9, Lovro Vincek 1,Patrik Hajdarović 1, Matej Vurušić, Marco Krauhaker, Jan Kos , Jakov David 1. Trener Dario Varga, prof.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije