FOTO: U Podturnu održan memorijalni KUP Jeronim Antolašić

Na rukavcima stare Mure u Podturnu ŠRD ‘Šaran’ iz Podturna u nedjelju je organizirao prvi memorijalni KUP Jeronim Antolašića s ciljem da postane tradicionalan. Za zahvalnost i sve što je učinio za ribičko društvo, Upravni odbor i članovi svom dugogodišnjem blagajniku na taj način žele mu zahvaliti sa željom da se nikada ne zaboravi njegovo ime.

Članovi upravnog odbora pokrenuli su inicijativu za održavanje memorijalnog KUP-a za Jeronima Antolašića kao veoma aktivnog, požrtvovnog i veoma brižnog člana ribičke obitelji iz Podturna. Upravni odbor čine Goran Šenkiš, Vlado Murk, Zrna Mihael, Vlado Barbić, Zoran Trstenjak, Mario Antolašić, Ivica Vidović, Ivan Janković i Vladimir Novak.

Oslučili su organizirati natjecanje “u lovu ribe udicom na plovak” za koje su se mogli prijaviti svi ribiči koji su to željeli. Na natjecanju je sudjelovalo 35 muških ribolovaca i 3 žene – Josip Oršuš, Natalija Žganec, Adam Kovač, Đurđa Radek, Dražen Tot, Miroslav Varga, Ivan Međimurec, Dragutin Nedjeljko, Ivan Šoštarić, Josip Čeki, Krunoslav Marić, Pero Pregiban, Majkl Žganec, Darko Bočkaj, Danijel Novak, Darko Vlašić, Rene Nedjeljko, Pero Kerhač, Marinko Opricović, Marijan Mesarek, Ivan Zadravec, Vlado Barbić, Ljubomir Đura, Simona Vlašić, Zvonko Pranklin, Dejan Purgar, Marijan Lisjak, Mario Radiković, Vladimir Žganec, Zlatko Katančić, Dragutin Čeh, Josip Cerković, Ljubomir Žulić, Mladen Srnec, Mihael Lajtman, Zvjezdan Mađarić, Renato Mučić i Marijan Rožman.

Sudac koji je pratio ovo natjecanje bio je Stjepan Lisjak. Nakon tri sala ribolova prišlo se vaganju ribe kako bi se saznao pobjednik memorijalnog natjecanja. Prvo mjesto osvaja Josip Oršuš, drugo Ivan Zadravec, a treće Ljubomir Žulić. Nakon podjele medalja i nagrada podijeljen je tradicionalni podturenski grah kojeg je pripremio kuhar Ivan Zrna, a pomagao mu je Antun Kukovec (Kanta).

Za vrijeme natjecanja članovi i uprava ŠRD “Šarana” odnijeli su cvijeće i svijeće na grob Jeronima Antolašića uz nazočnost njegove supruge i djece. U pomoć su ribičima priskočili i sponzori: Nikola Mihalec – “Centar M”, “Dado” trgovina i Keramika “Zec”.

Najmlađi ribiči bili su Simona Vlašić (12) i Nedjeljko Rene (13 god., a na upit tko je najstariji ribič u ŠRD Šaranu odgovorili su Sanja Sokolj, Stjepan Horvat, Pavel Gregorić i Rudolf Erdelji. Na natjecanju je sudjelovao i Mađar Adam Kovač iz Letenja.

ŠRD “Šaran” iz Podturna broji 130 članova. Osnovani su 1988. godine. U njihovom radu pomaže ih Općina Podturen, mnogobrojni sponzori, podupirajući članovi i sami članovi ribičkog društva. Imaju lijepi drveni ribički dom, okoliš koji njeguju i vode u izobilju. Oni to zovu “stara Mura”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije