Dječaku (14) iz Kuršanca tijekom igre metkom prostrijeljen trbuh

U subotu, 27. kolovoza oko 20 sati u polju u blizini Kuršanca dogodio se nesretan slučaj. Kako doznajemo u policiji tijekom igre došlo je do samoranjavanja maloljetnika na način da je u cijev improvizirane naprave stavio metak. Dječak je imao cijev okrenutu prema sebi, pa je u jednom trenutku počeo udarati po čahuri kojom prilikom je došlo do aktivacije i ispaljivanja streljiva.

Odmah je zbrinut u Županijskoj bolnici Čakovec gdje su utvrdili da je zadobio teške tjelesne ozljede. Neslužbeno doznajemo da se radi o dječaku rođenom 2002. godine iz Kuršancu i da mu je prostrijeljen trbuh.

U policiji kažu kako će o ovom događaju poslati izvješće nadležnom državnom odjetništvu te podsjećaju da još uvijek traje akcija Manje oružja, manje tragedija putem koje možete dragovoljno predati oružje bez sankcija.

Apeliraju na roditelje da pripaze gdje ostavljaju oružje ili streljivo, da isto ne odbacuju na divlje deponije ili drugdje, a oni koji isto posjeduju legalno da ga čuvaju u u propisano zaštićenim ormarićima sukladno zakonskom propisu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije